web analytics

'Sofia, verhaal van een verboden Liefde' verfilmd

Reacties zijn gesloten

De filmrechten van het boek Sofia, verhaal van een verboden liefde van Margalith Klewijwegt zijn aan In-Soo Productions in Rotterdam verkocht.

Sofia is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van een jonge Marokkaans-Nederlandse vrouw die zelf wil bepalen met wie ze trouwt. Margalith Kleijwegt reconstrueerde Sofia’s leven, haar worsteling om zich van thuis los te maken. Ze verdiepte zich ook in de familie van Sofia, haar ouders, haar broers en zusjes en haar oma. Waarom onderwierp Sofia zich niet aan de regels van haar vader? Wat maakte haar zo opstandig? En was verstoten de enige keuze voor haar vader? 

In-Soo Radstake van In-Soo Produtions (Carmen van het Noorden, Spion van Oranje, Parradox, Made in Korea) zal de film produceren. Tijdens het afgelopen IDFA werd Parradox, de door In-Soo Radstake geproduceerde en geregisseerde documentaire over het leven van Pim de la Parra genomineerd als beste Nederlandse documentaire.  

In-Soo Radstake over Sofia: ‘Sofia is een liefdesverhaal van alle tijden. We gaan een mooie, aangrijpende film maken over iets dat steeds vaker voorkomt: gemengde liefde. In veel gezinnen is dat nu nog een taboe, met deze film hopen we de geheimzinnigheid daarover te doorbreken.’

De opnamen staan gepland voor begin 2012.