web analytics

Echte verhalen achter ‘Het Bombardement’ gezocht

Reacties zijn gesloten

De makers van de Nederlandse oorlogsfilm Het Bombardement zijn op zoek naar de echte verhalen achter het drama dat zich vandaag 72 jaar geleden in Rotterdam voltrok. De persoonlijke verhalen en gebeurtenissen achter één van de grootste tragedies die Nederland ooit getroffen heeft worden verzameld op bombardementverhalen.nl. Doel is een blijvend monument op te richten met de tragische, ontroerende of juist verrassende of hoopgevende herinneringen. Bijzonder is dat regisseur Ate de Jong één van de ingezonden verhalen daadwerkelijk in zijn nieuwe film zal verwerken. Het Nederlandse publiek helpt met kiezen door een stem achter te laten op de website.

De makers van de film Het Bombardement roepen via bombardementverhalen.nl iedereen op om herinneringen in te sturen. Ook als die van ouders, grootouders of andere naaste familie zijn, eventueel met foto’s of video. Niet alleen een plaats in de film is mogelijk, inzendingen kunnen in aanmerking komen voor premièrekaarten. Het publiek speelt in de keuze van de meest bijzondere verhalen een belangrijke rol. Zo willen de makers de getuigen, nabestaanden en geïnteresseerden betrekken bij het thema van de film: de gruwelijke aanval op Rotterdam. Op 14 mei 1940 verloren binnen een kwartier meer dan 800 mensen het leven, vielen duizenden gewonden en raakten 78.000 Rotterdammers dakloos.

Het Bombardement is een zinderend liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

Distributeur Dutch FilmWorks zal de film in december uitbrengen in de Nederlandse bioscoop.

Reacties zijn gesloten.