web analytics

Kan Verhoeven eindelijk zijn Jezus-film maken?

Reacties zijn gesloten

Het leek een onmogelijke opgave, maar wie weet gaat het er binnenkort toch van komen: volgens diverse Amerikaanse media is de Jezus-film die regisseur Paul Verhoeven al lange tijd wil maken niet langer enkel een droom, maar wordt het werkelijkheid. Verhoeven zou zowel geld als een producent hebben gevonden die het project gaan ondersteunen.

Het scenario van de film wordt geschreven door Roger Avary, die eerder onder meer werkte aan de scenario’s van Pulp Fiction en Beowulf. Avary zal het scenario baseren op Verhoevens boek ‘Jezus van Nazareth – een realistisch portret’. Verhoeven schreef het boek samen met Rob van Scheers en baseerde zich hierbij op ruim twintig jaar durend eigen onderzoek. In het boek bestrijdt Verhoeven onder meer de zogenaamde wonderen die Jezus volgens het Nieuwe Testament zou hebben verricht.

Als producent is Chris Hanley bij de film betrokken. Hanley produceerde eerder voornamelijk independent films als Virgin Suicides en American Psycho. De verwachting is dan ook dat de film niet over een blockbuster-budget kan beschikken.

Of de film er ook echt gaat komen, is nog maar de vraag; Verhoeven werd de afgelopen jaren veelvuldig aan projecten gelinkt. Vorige maand werd in ieder geval wel concreet bekend dat Verhoeven geld heeft ontvangen om de film De Stille Kracht te realiseren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier een interview met Verhoeven over zijn boek (en Jezus):