web analytics

‘De dag van morgen’ #2; vrijdag 28 september

Reacties zijn gesloten

In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ geven we een beknopt en selectief overzicht van het festivalprogramma van de komende dag. Welke films zijn er zoal te zien? Wat voor neven-evenementen zijn de moeite waard? En wat brengt de televisie ons met het oog op het Nederlands Film Festival? 

 

De film die ongetwijfeld de meeste aandacht gaat opstrijken is Control – The Ian Curtis Film (waarvan u een recensie kunt lezen via de homepage van de NFF 2007 special). Deze prachtige productie van Anton Corbijn beleeft haar Nederlandse première om 19.30 uur in Rembrandt 1.

Op hetzelfde tijdstip wordt de Vlaamse productie Man zkt. Vrouw voor het eerst in Nederland vertoond, in Rembrandt 2. Hierbij zullen leden van de cast en crew aanwezig zijn, waarvoor de rode loper om 19.00 uur wordt uitgerold. 

In de Stadsschouwburg te Utrecht gaat om 20.30 uur de documentaire Goud in première. Ook hier zullen leden van de cast en crew aanwezig zijn. De inloop start om 20.00 uur. 

Andere films
Vanzelfsprekend valt er morgen nog veel meer te zien, een greep uit het ruime aanbod:

 

– Kicks, Camera, 9.30 uur.
– Jimmy Rosenberg – De Vader, De Zoon & …, Studio, 9.30 uur.
– ’n Beetje Verliefd, Camera om 11.45 uur.
– Blind, Camera, 14.00 uur.
– Flodder, Rembrandt 3, 14.00 uur.
– De Jantjes, Hoogt 1, 14.00 uur.
– Dennis P., Rembrandt 1, 14.00 uur.
– Dokter Pulder zaait Papavers, Rembrandt 2, 14.00 uur.
– Sextet, Camera, 22.00 uur.
– De Stem van het Water, Rembrandt 2, 22.15 uur.

 

Talkshows, events en televisie
Het Festivalpaviljoen staat morgen vrijwel de hele dag in het teken van diverse shows en evenementen. Om 10.30 uur spelen acteurs en atrices 2½ uur lang scènes uit nog te produceren komedieseries. Om 14.00 uur wordt er anderhalf uur lang gedicussieerd over kleur en licht door specialisten en regisseurs. In een ander deel van het paviljoen start men om 14.00 uur met het programma ‘Doe ’t in de bios’. Om 17.45 uur is er het dagelijkse onderdeel ‘Eten bij de bios’. De dag wordt zoals gewoonlijk ‘afgesloten’ met de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk in het Festivalpaviljoen om 22.30 uur. Op televisie worden we om 23.00 uur getrakteerd op de Nederlandse film Guernsey van Nanouk Leopold. Aansluitend – om 00.30 uur – is er het dagelijkse NFF journaal in Cinema.nl.

 

Voor een compleet programma-overzicht en de mogelijkheid kaarten te bestellen kunt u terecht op de site van het Nederlands Filmfestival: filmfestival.nl. Recensies van de films zijn te vinden via de homepage van onze NFF 2007 special.

Reacties zijn gesloten.