web analytics

‘De dag van morgen’ #3; zaterdag 29 september

Reacties zijn gesloten

In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ geven we een beknopt en selectief overzicht van het festivalprogramma van de komende dag. Welke films zijn er zoal te zien? Wat voor neven-evenementen zijn de moeite waard? En wat brengt de televisie ons met het oog op het Nederlands Film Festival? 

 

Morgen is het de beurt aan Nadine, de nieuwe film van Erik de Bruyn. De stadsschouwburg te Utrecht is vanaf 20.00 uur het decor voor de feestelijke première van de film, waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Gouden-Kalveren actrice Monic Hendrickx, Halina Reijn en Sanneke Bos. Door de prachtige cinematografie en het uitstekende spel absoluut de moeite waard.   

 

In het Louis Hartlooper Complex 1 gaat om 19.30 uur Ben van Lieshouts nieuwe speelfilm De Muze in première. De film, over een introverte en ambitieuze jonge schrijver, kenmerkt zich door een prachtige mise-en-scène en (zodoende) mooie beelden. Er wordt geen woord in gesproken, er is enkel op momenten een begeleidende voice-over.

Morgen is ook de dag waarop de jeugdfilm centraal in de belangstelling staat. In Rembrandt 2 en 3 worden in de ochtend- en middaguren diverse jeugdfilms gedraaid. Renbrandt 2 opent om 9.30 uur de deuren voor Afblijven, de succesvolle film naar het boek van Carry Slee. Om 11.45 uur staat Zoop in Zuid-Amerika gepland en om 16.15 uur is het de beurt aan Kruistocht in Spijkerbroek. Rembrandt 3 start om 11.45 uur met Pluk van de Petteflet, vervolgens – om 14.00 uur – Het Zakmes, om rond de klok van kwart over vier te eindigen met Minoes. Alledrie deze films komen uit de stal van de gast van het jaar Burny Bos.

 

Hoogt 2 en 3 zijn in de middaguren compleet in de ban van de documentaire. Hoogt 2 presenteert onder andere Dick Laan en de verdwenen film, De werkelijkheid van Jan Vrijman, Ellen ten Damme en Beperkt Houdbaar. Hoogt 3 schotelt de kijker onder andere Jan Akkerman, portret met Gitaar, Sylvia Kristel: Nu en Zwarte Schapen van Almere voor.

 

Andere films
Andere producties die een speciale vermelding verdienen:

 

– Goud, Rembrandt 1 om 14.00 uur.
– De Zaak M.P, Rembrandt 2, 14.00 uur.
– Animatiefilms 2006-2007, Studio, 16.15 uur.
– Blind, Rembrandt 2, 22.15 uur.
– Vlaams Kort, Hoogt 1, 22.00 uur.

 

Talkshows, events en televisie
In het Festivalpaviljoen wordt vandaag de komedie centraal gesteld door middel van het programma ‘Oh buurman, wat doet u nu?’. Stand-up comedians zoeken geniale, komische one-liners waarmee zij aan de slag kunnen. Open vanaf 15.00 uur. Matthijs van Nieuwkerk sluit de dag om 22.30 weer af met zijn dagelijkse talkshow. Op televisie wordt om 22.45 uur op Nederland 3 gestart met de vertoning van alle Kort! films uit 2006. Om 00.20 uur start het dagelijkse NFF journaal op Nederland 2.

 

Voor een compleet programma-overzicht en de mogelijkheid kaarten te bestellen kunt u terecht op de site van het Nederlands Filmfestival: filmfestival.nl. Recensies van de films zijn te vinden via de homepage van onze NFF 2007 special.

 

Reacties zijn gesloten.