web analytics

‘De dag van morgen’ #4; zondag 30 september

Reacties zijn gesloten

In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ geven we een beknopt en selectief overzicht van het festivalprogramma van de komende dag. Welke films zijn er zoal te zien? Wat voor neven-evenementen zijn de moeite waard? En wat brengt de televisie ons met het oog op het Nederlands Film Festival? 

 

Morgen gaat alweer de vijfde dag van het festival van start. Net als de voorgaande dagen is het programma overvol en gevarieerd. Speciale vertoningen zijn die van Het Geheim van de Saramacca Rivier van Prins Pim (Pim de la Parra, red.) en een marathonvertoning van de nieuwe televisieserie Stellenbosch. Ook gaat de film die er op de openingsavond met de prijs van de stad Utrecht vandoor ging, The Bird can’t Fly, in première.

The Bird can’t Fly gaat over de blanke Melody die naar haar geboorteplaats Fairlands in Zuid-Afrika afreist om haar enige dochter te begraven. Tijdens de begrafenis ontdekt Melody dat ze een kleinzoon heeft. De première vindt plaats in Rembrandt 1, om 19.30 uur.

 

Een half uur later vindt in Rembrandt 3 de première plaats van de Surinaamse film et Geheim van de Saramacca Rivier van Pim de la Parra. De la Parra was in de jaren zestig en zeventig van grote invloed op de Nederlandse filmindustrie. Dat zijn nieuwe film haar première beleeft in Utrecht, is daarom extra leuk.

Ook de nieuwe documentaire van Rudolf van den Berg beleeeft morgen haar première. Staal & Lavendel – De levensladder van Cornelis Verolme wordt om 19.30 uur vertoont in Louis Hartlooper complex 1.

 

Bioscoop Camera staat morgen geheel in het teken van de nieuwe serie Stellenbosch, van Michiel van Jaarsveld. Om 11.00 uur start men met een Stellenbosch-marathon. Aansluitend is er een gesprek met cast en crew. Het programma duurt tot 18.00 uur. Louis Hartlooper complex 2 is morgen het decor voor studentenfilms. Van kwart voor twaalf tot kwart voor één worden er filmpjes vertoond van studenten van de Nederlandse Film- en Televisie Academie. Van twee tot drie is het de beurt aan de studenten van de Willem de Kooning Academie en van 16.15 uur tot 17.30 uur worden filmpjes vertoond van studenten van wederom de Willem de Kooning Academie, CABK Zwolle en ABK Maastricht. Tot slot, rond de klok van acht uur, mogen de studenten van St Joost 2 hun filmpjes presenteren.

 

Andere films
Maar er is nog meer interessants te zien morgen. Hieronder een greep uit het complete programma:

 

– Ja Zuster, Nee Zuster, Rembrandt 1 om 11.45 uur.
– Waar is het Paard van Sinterklaas?, Stadsschouwburg Utrecht 14.00 uur (première).
– Een Carmen van het Noorden, Hoogt 1, 16.00 uur.
– De Keuze van Viggo Waas Wilde Mossels, Rembrandt 2, 19.30 uur.
– Alleman, Rembrandt 2, 22.15 uur.

 

Talkshows, events en televisie
De dag wordt zoals gewoonlijk ‘afgesloten’ met de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk in het Festivalpaviljoen om 22.30 uur. Op televisie start om 18.15 uur op Nederland 2 de documentaire Over Haanstra, van Rolf Orthel. Twee uur later volgt op diezelfde zender Allemaal Film. Tot slot: om 00.18 uur Cinema.nl over het Nederlands Film Festival, eveneens op Nederland 2.

 

Voor een compleet programma-overzicht en de mogelijkheid kaarten te bestellen kunt u terecht op de site van het Nederlands Filmfestival: filmfestival.nl. Recensies van de films zijn te vinden via de homepage van onze NFF 2007 special.

Reacties zijn gesloten.