web analytics

‘De dag van morgen’ #6; dinsdag 2 oktober

Reacties zijn gesloten

In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ geven we een beknopt en selectief overzicht van het festivalprogramma van de komende dag. Welke films zijn er zoal te zien? Wat voor neven-evenementen zijn de moeite waard? En wat brengt de televisie ons met het oog op het Nederlands Film Festival? 

 

We zijn alweer over de helft. Over vier dagen worden de felbegeerde Gouden Kalveren alweer uitgereikt. Het wordt dan ook tijd om de nominaties bekend te maken. Dit gebeurt morgen, in de talkshot van Matthijs van Nieuwkerk om 22.30 uur in het Festivalpaviljoen. Het gonst ondertussen van de geruchten en de verwachting is dat Duska, Nadine en Tussenstand een grote kans maken op het Kalf voor beste lange speelfilm. Voor regie worden de namen Jos Stelling, Mijke de Jong en Ben sombogaart veelvuldig genoemd. Reikhalzend wordt uitgekeken naar de bekendmaking van de nominaties, maar tot die tijd kan men zich weer vermaken met een gevarieerd filmaanbod.

 

In Rembrandt 1 gaat morgen om 19.30 uur de reeds veel bejubelde Vlaamse prent Ben X in première. De film is een groot succes in de Vlaamse bioscopen en werd de grote winnaar op het filmfestival van Montreal. Ben X won daar niet alleen de hoofdprijs, maar ook de publieksprijs en de prijs van de oecumenische jury. De film vertelt het verhaal over een autistische jongen, die zich steeds verder van de échte wereld afsluit en vlucht in een computer-universum.

 

In Rembrandt 2 is het om 19.30 uur de beurt aan Vincent Bijlo om zijn favoriete Nederlandse film te presenteren. Zijn keuze betreft Familie van wijlen Willem van de Sande Bakhuyzen. De film vertelt het verhaal van het laatste vakantie-uitje van een familie in het bijzijn van de moeder, die nog maar twee maanden te leven heeft.

Speciale aandacht is er morgen voor regisseur Bert Haanstra. In Hoogt 1 vindt van 10.00 uur tot 17.00 uur een Bert Haanstra symposium plaats, waarin aan de hand van korte films en fragmenten het werk van Haanstra besproken wordt door oud-medewerkers en filmmakers van nu. Een kaartje kost 25,50 euro. Om 22.15 uur worden in Rembrandt 2 en 3 ook nog een aantal films van Haanstra vertoond.

 

Andere films
Maar er is nog meer interessants te zien morgen. Hieronder een greep uit het complete programma:

 

– Sextet, Camera, 09.30 uur.
– All Stars, Rembrandt 3, 14.00 uur.
– Vivere, Louis Hartlooper Complex 3, 16.15 uur.
– De Prins en het Meisje, Louis Hartlooper Complex 1, 22.00 uur.
– Blof – een manier om thuis te komen, Louis Hartlooper Complex 3, 22.15 uur.

 

Talkshows, events en televisie
De dag wordt zoals gewoonlijk ‘afgesloten’ met de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk in het Festivalpaviljoen om 22.30 uur. Op televisie moeten we het morgen enkel stellen met het NFF journaal, om 00.02 uur op Nederland 2.

 

Voor een compleet programma-overzicht en de mogelijkheid kaarten te bestellen kunt u terecht op de site van het Nederlands Filmfestival: filmfestival.nl. Recensies van de films zijn te vinden via de homepage van onze NFF 2007 special.

Reacties zijn gesloten.