web analytics

‘De dag van morgen’ #7; woensdag 3 oktober

Reacties zijn gesloten

In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ geven we een beknopt en selectief overzicht van het festivalprogramma van de komende dag. Welke films zijn er zoal te zien? Wat voor neven-evenementen zijn de moeite waard? En wat brengt de televisie ons met het oog op het Nederlands Film Festival? 

 

Vanavond werden de nominaties voor de Gouden Kalveren bekend gemaakt. Verrassingen alom. Duska van Jos Stelling, door velen vooraf getipt als groot kanshebber, werd enkel genomineerd in de categorie ‘Beste muziek’ en ‘Beste vrouwelijke bijrol’. Nadine, de nieuwe film van Erik de Bruyn, is zelfs helemaal niet op de lijst terug te vinden. Wolfsbergen, Tussenstand en Nightwatching zijn de grote ‘winnaars’ van de nominaties. Een compleet overzicht is te vinden via de indexpagina van onze NFF-special.

 

Geen grote premières op de achtste dag van het festival. Morgen staan vooral veel jeugdfilms in de planning. Zo wordt in Rembrandt 1 om 14.00 uur Waar is het Paard van Sinterklaas? gedraaid, gevolgd door Zoop in Zuid Amerika om 16.15 uur. In Rembrandt 3 beginnen op dezelfde tijdstippen respectievelijk De Jongen die niet meer praatte en Abeltje, beide van regisseur Ben Sombogaart en geproduceerd door gast van het jaar Burny Bos.

 

In Louis Hartlooper Complex 1 is het om 11.45 uur de beurt aan Mijn Franse tante Gazeuse, om 14.00 uur aan Het Zakmes en om 16.15 uur aan Ja Zuster, Nee Zuster. Camera vertoont om 16.15 uur Afblijven, van Maria Peters.

 

In Louis Hartlooper Complex 3 vindt er een Allemaal film-marathon plaats. Om 11.45 uur begint men met de vertoning van de eerste twee afleveringen. Rond 21.45 uur zijn alle negen afleveringen aan de kijker voorbijgetrokken. Tussen de afleveringen door vindt er af en toe een pauze plaats voor het nuttigen van een hapje en drankje. In Louis Hartlooper Complex 4 Start men om 16.15 uur met een Stellenbosch-marathon. Deze eindigt rond de klok van half twaalf.

 

Andere films
Maar er is nog meer interessants te zien morgen. Hieronder een greep uit het complete programma:

 

– 4 Elements, Camera, 09.30 uur.
– De Stem van het Water, Rembrandt 2, 14.00 uur.
– De Prins en het Meisje, Camera, 14.00 uur.
– Jimmy Rosenberg, Hoogt 2, 14.00 uur.
– Nadine, Rembrandt 1, 19.30 uur.
– De Keuze van Martin van Waardenberg: Van God Los, Rembrandt 2, 19.30 uur.
– Ben X, Camera, 19.30 uur.
– Tussenstand, Rembrandt 1, 22.00 uur.
– Man zkt. Vrouw, Camera, 22.00 uur.

 

Talkshows, events en televisie
De dag wordt zoals gewoonlijk ‘afgesloten’ met de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk in het Festivalpaviljoen om 22.30 uur. Op televisie moeten we het morgen enkel stellen met het NFF journaal, om 00.26 uur op Nederland 2.

 

Voor een compleet programma-overzicht en de mogelijkheid kaarten te bestellen kunt u terecht op de site van het Nederlands Filmfestival: filmfestival.nl. Recensies van de films zijn te vinden via de homepage van onze NFF 2007 special.

Reacties zijn gesloten.