web analytics

De Dag van Morgen: Woensdag 1 oktober

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

 

Nadat bij de talkshow van gisteravond de kaarten geschud zijn, zal er morgen veel nagepraat worden over de nominaties voor de Kalveren. Bij Eten bij de Bios praat Jan Eilander met Robert Jan Westdijk, goed voor vijf nominaties, en Matthijs van Nieuwkerk ontvangt ’s avonds in de talkshow o.a. Yes-R, Frank Lammers, Paul Ruven. Bovendien zal de winnaar van de Cinema.nl afficheprijs bekend gemaakt worden.

 

 

Een greep uit het programma van de dag:

 

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van Gast van het Jaar Monic Hendrickx kan vandaag naar de korte film Dajo, gevolgd door Martin Koolhovens Het Zuiden uit 2004. De films beginnen om 14.00 in Rembrandt 2.

 

Het Zuiden wordt gevolgd door het onderdeel ‘Poortwachters en Hemelbestormers’, waar een jonge Hemelbestormer aan een ervaren poortwachter gekoppeld wordt. Ditmaal zullen Margien Rogaars Zucht en Frans Weisz’s Havinck te zien zijn. Het programma start om 16.15 uur.

 

Ook vandaag is er een Nederlandse popster die zijn keuzefilm mag uitkiezen in het programma onderdeel “De Keuze van…”. Ditmaal is dat Yes-R (de rapper én acteur uit ’n Beetje Verliefd). Zijn keuze is gevallen op De Dominee, van regisseur Gerard Verhage over het leven van Klaas Bruinsma.

 

Om 19.30 draait Vox Populi in Rembrandt 1. We noemden deze prent al eerder, maar doen dat nu nogmaals uit onvrede over het feit dat de film slechts genomineerd is voor één Kalf. We gunnen Ton Kas dan ook van harte dat hij dat ene kalf waarvoor de film genomineerd is zal winnen.

   

Film van de Dag 

  

Mafrika

 

De nieuwe film van Paul Ruven, volgens eigen zeggen geschreven naar zijn eigen boek Het Geheim van Hollywood, waarin hij pretendeert het geheim van al die succesfilms gevonden te hebben. Mafrika gaat over een Nederlandse man (gespeeld door Frank Lammers) die er vlak voor zijn huwelijk achter komt dat hij een dochter in Afrika uit. Hij gaat op onderzoek uit – natuurlijk in Afrika – om te kijken of dit waar is. Voorlopig is dit nog uw enige kans om deze film te gaan zien, omdat Mafrika nog geen distributeur gevonden heeft. En of Ruvens succesformule werkt, kunt u vanavond gaan zien om 19.30 in de City bioscoop.

Reacties zijn gesloten.