web analytics

De Dag van Morgen: Zaterdag 27 September

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

 

Vanaf 11.30 uur kun je in het festival paviljoen de acteurs en makers van de televisieproducties Kika & Bob en Abi ontmoeten. Zie de dagkrant voor een actueel overzicht. Kinderen van 3 tot 9 jaar kunnen om 13.30/14.30/15.30 komen kijken hoe een film gemaakt wordt met De Taartrovers. Om 17.45 praat Jan Eilander bij Eten met de bios met Heddy Honigman, wiens El Olvido op het festival draait én in de gouden kalf competitie zit. De avond wordt afgesloten met de talkshow, om 22.30. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt o.a Jan Louter.

 

 

Een greep uit het programma van de dag:

Voor de vroege vogels kan er om 11.45 gekeken worden naar Morrison krijgt een Zusje, een amusante kinderfilm die begin dit jaar flopte in de bioscopen. Morrison is een lieve kleine film over een jongetje dat een zusje krijgt en hierdoor een beetje vergeten lijkt te worden door zijn ouders (Bracha van Doesburgh en Barry Atsma). Zeker geschikt voor de kleintjes, maar voor de ouders valt er ook genoeg te genieten. Gun deze film nog een kans, als u hem nog niet gezien heeft. 

 

Om 19.30 draait vanavond opnieuw een “De Keuze van..”. Dit keer is rapper Brainpower aan de beurt en zijn keuze is gevallen op Fons Rademakers’ klassieker De Aanslag. Aansluitend van de film praat Brainpower met leden van de cast en crew.

 

Om 22.15 kan er gekeken worden naar Taxandria, een thriller van regisseur Mark Weistra, assistent regisseur van DoodEind en Sextet. Een vrij onbekend project, maar mèt Rifka Lodeizen. En dat lijkt me alleen al een bezoekje aan de bioscoop waard.

 

Voor wie hem gisteren gemist heeft, kan vanavond nog eens kijken naar Beck – De Gesloten Kamer, van regisseur Jacob Bijl. De boeken van Beck zijn al jaren enorm populair in Zweden (er draait daar zelfs al tien jaar een tv-serie van naar de boeken) en De Gesloten Kamer is het enige boek uit die serie dat ooit in Nederland verfilmd is. Met een gouden kalf winnende rol van Jan Decleir. Gaat dat zien.

 

Film van de Dag 

 

 

Winterstilte

  

Een film die weinigen van u zullen kennen, van een minstens zo onbekende maker, maar daarom verdient Winterstilte juist een plaatsje bij Film van de Dag. Regisseuse Sonja Wyss studeerde aan de Rietveld Academie en werkt als beeldend kunstenaar en filmmaker. Winterstilte gaat over een weduwe die samen met haar vier dochters in een ondergesneeuwde blokhut leeft. Het sterke katholieke geloof en de jarenlange durende rouwfase dwingen hen tot een leven van kuisheid. Geheimzinnige hertmannen brengen verandering in hun bestaan.

 

Klinkt natuurlijk enorm interessant, zeker als je in je achterhoofd houdt dat een – met name beeldend kunstenaar – de film gemaakt heeft. Wat er verwacht kan worden? Geen idee eigenlijk. Ik hoop iets moois.

 

Reacties zijn gesloten.