web analytics

De Dag van Morgen: Zondag 28 September

Reacties zijn gesloten

Wat staat er morgen zoal op het programma?

 

Net als zaterdag kan men op zondag ook vanaf 12.30 de acteurs en makers van televisieproducties als Kika & Bob en Abi ontmoeten. Zie de dagkrant voor een actueel overzicht. Om 17.45 praat Jan Eilander, bij Eten bij de Bios, met Yannick van de Velde – acteur uit o.a. In Oranje en De Brief voor de Koning – over zijn favoriete films. Om 22.30 sluit Matthijs van Nieuwkerk opnieuw de dag af met de talkshow, waar o.a. Eddy Terstall en enkele acteurs uit zijn nieuwste film Vox Populi te zien zullen zijn.

 

 

Een greep uit het programma van de dag:

 

Gast van het Jaar Monic Hendrickx presenteert om 09.30 uur haar favoriete jeugdfilm. Haar keuze is gevallen op Mariken, de film naar het klassieke verhaal over Mariken van Niemweghen, geregisseerd door André van Duren. Met sterke rollen van zowel Laurien van den Broeck, Kim van Kooten én Jan Decleir is deze film ideaal om de dag mee te beginnen. Mariken wordt gedraaid in de eerste zaal van het Louis Hartlooper Complex.

 

Vandaag heeft u tevens de kans om de nieuwe reeks van de One Night Stand films achter elkaar te zien. Vanaf twaalf uur zal – tevens in het Louis Hartlooper Complex – u in blokken van drie films (van elk zo’n 40 minuten) kunnen genieten van het nieuwe Nederlandse talent, dat z’n eerste stappen maakt in de filmwereld.

 

Om 16.15 kunt u opnieuw – of voor de eerste keer- genieten van Alles is Liefde, de succesfilm van afgelopen jaar. Maar zouden er nog mensen rondlopen die Alles is Liefde nog niet gezien hebben? Ik betwijfel het.

 

Om 19.00 kunt u ook voor het eerst op dit festival kijken naar Radeloos, de nieuwe film van Dave Schram (regie) en Maria Peters (scenario), naar het boek van Carry Slee. NeerlandsFilmdoek zag de drie Slee verfilmingen reeds en kan u Radeloos ten zeerste aanraden.

  

Film van de Dag 

  

Rigor Mortis

 

Dick Maas, maker van succesfilms als Amsterdamned, De Lift, Flodder en het recente Moordwijven draaide nog voor De Lift de film Rigor Mortis, een zwarte komedie over een caféhouder die het wereldrecord ‘grafliggen’ wil verbeteren. De film valt binnen het programma “De Keuze van”; het was zanger én acteur Huub van de Lubbe die zijn keuze op Rigor Mortis liet vallen. De cast met o.a. Rijk de Gooijer, Leen Jongewaard en Wim T. Schippers (zij het alleen met zijn stem) voorspelt alvast veel goeds. Maas schreef zelf het scenario en de film werd gedraaid door Marc Felperlaan, die later onder andere De Lift, Amsterdamned en Flodder draaide. Het unieke aan Rigor Mortis is dat de film na 1981 nooit meer op een festival gedraaid heeft of op televisie is geweest. Kijken dus!

Reacties zijn gesloten.