web analytics

De drie … memorabele titelsongs uit de 1990s

Reacties zijn gesloten

Eerder toonden we in de reeks ‘De drie …’ al drie memorabele titelsongs uit de jaren zeventig en tachtig. Vandaag is het de beurt aan de jaren negentig.

Titelsong
Net als trailers zijn titelsongs een handig instrument om het publiek warm te maken voor een bepaalde film. Soms worden deze nummers speciaal voor de film gecomponeerd (zoals bijvoorbeeld voor Ciske de Rat en Op Hoop van Zegen), soms kiest men voor bestaande nummers (zoals vrij recent De gelukkige Huisvrouw en Komt een Vrouw bij de Dokter). Veel van de nummers krijgen ook een eigen videoclip of (nieuwe) single-release, geheel in stijl van de film, waardoor de relatie tussen film en muzieknummer wordt vergroot en de herkenning bij het publiek stijgt.

Selectie
Hieronder een selectie van drie memorabele titelsongs uit de jaren negentig.

–       De Gulle Minnaar (1990), ‘Mariska van Kolck – Message of Love’

–       Han de Wit (1990), ‘Huub van der Lubbe – Kulumbakka’

–      De Kleine Blonde Dood (1993), ‘Cuby & The Blizzards – Window of my Eyes’

Een gedachte over “De drie … memorabele titelsongs uit de 1990s

  1. Ten behoeve van verzamelaars van Nederlandse speelfilms:

    De gulle minnaar is op dvd uitgekomen (in de Rob HOuwerreeks). De film “Han de Wit” van Joost Ranzijn (naar een roman van Heere Heeresma) is op (koop)video uitgekomen bij Concordia Video (bestelnummer10110). De kleine blonde dood is ook op dvd uitgekomen (ook in de Rob Houwerreeks). De eerste en de derde film is nog op dvd leverbaar. Voor “Han de Wit” zal de verzamelaar meer moeite moeten doen.

Reacties zijn gesloten.