web analytics

Jeroen Spitzenberger – 'onze Hugh Grant'

Reacties zijn gesloten

Het grote publiek kwam voor het eerste met Jeroen Spitzenberger in aanraking in de film De Tweeling (2002), waarin hij de Joodse David speelt. Inmiddels is hij voor iedereen Prins Valentijn, het hilarische karakter uit de succeskomedie Alles is Liefde (2007). 

Paspoort
Naam: Jeroen Spitzenberger.
Geboren: 20 januari 1976, te Rotterdam.
Films: bekend van o.a. De Tweeling (2002), Twee Dromen (2004), Stille Nacht (2004), Alles is Liefde (2007) en de televisieseries Sorry, Minister (2009) en Bloedverwanten (2010). Speelt Walter Süskind in de nieuwe film Süskind van Rudolf van den Berg.

Charme
Jeroen Spitzenberger is inmiddels al zo’n tien jaar een veel geziene acteur op theater, televisie en film. Speelde hij eerst nog louter bijrollen, de laatste jaren duikt hij steeds vaker in de hoofdrol op. Zo speelde hij een grote rol in de series Lieve Lust (2005) en Bloedverwanten (2010) en de films Alles is Liefde (2007). Binnenkort is hij te zien in de speelfilm Tony Tien.

Kim van Kooten (actrice en scenariste van Alles is Liefde) noemde Spitzenberger de Nederlandse Hugh Grant, een kwalificatie die gezien zijn optredens in die film en in onder andere Bloedverwanten en Lieve Lust geen opzienbarende is. De acteur heeft een ongekende charme en combineert een lichtzinnig gevoel voor drama met aanstekelijk komedie.

In het theater liet hij zien ook zware karakterrollen goed te kunnen dragen, wat ons zeer doet uitkijken naar zijn titelrol in de film Süskind van Rudolf van den Berg (die vanaf december in de bioscopen te zien is).

Drie films/series met Jeroen Spitzenberger

–       Alles is Liefde (2007)

–       Talmen (2002)

–       Bloedverwanten (2010)