web analytics

Laat je verleiden: Life is Beautiful

Reacties zijn gesloten

Mark de Cloe en Jeroen Berkvens maakten afgelopen jaar een dertigtal korte films over de liefde. Drama, poëzie en hartstocht in een collage gevoelige filmpjes. Neem hier alvast een voorproefje.

Life is Beautiful – Als Juliet zijn

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Na de veelgeprezen Boy Meets Girl Stories (Mark de Cloe), korte films over de liefde, laat Life is Beautiful ons zien hoe mensen één zijn als ze hun hart vasthouden, hun hoofd verliezen of hun liefde delen. Zoals de moeilijke keuzes van een jong verliefd stel en de ontmoeting tussen twee onbekenden. Elk filmpje heeft een adagium van Erasmus als uitgangspunt. De wijze oneliners van filosoof Erasmus inspireerden de filmmakers Mark de Cloe en Jeroen Berkvens om 30 korte films te maken, deels fictief, en deels documentair.

De Cloe’s filmtaal van de liefde
Kenmerkend voor regisseur Mark de Cloe, die dit project samen maakte met Jeroen Berkvens (Advocaatje leef je nog?, Jimmy Rosenberg), is zijn interesse in verhalen over de liefde, verliefdheid en alle emoties die daarbij komen kijken. De regisseur gaat hierbij vooral beeldend te werk en probeert de gevoelens voor de kijker voelbaar te maken. Wanhoop, verdriet en intens geluk – De Cloe probeert ze door middel van een fascinerende samenwerking tussen beeld en geluid de huiskamer of de bioscoopzaal binnen te brengen. Hierin slaagt hij doorgaands met vlag en wimpel.

Het ontwikkelen van een (eigen) nieuwe filmtaal is voor De Cloe dan ook niet alleen een middel, maar een doel op zich. Zo zorgde hij met Het Leven uit een Dag voor een verrassing door na het openingsdeel van de film opeens over te schakelen naar een fijngevoelige splitscreen-vertelling, speelt hij veel met licht en kleuren en zoekt hij naar kleine, maar universele details.

Door middel van dit soort ingrepen in beeld (en geluid) verbindt de regisseur zijn meest fascinerende thema’s ‘tijd’ en ‘liefde’. ‘Tijd en liefde zijn twee grillige thema’s, die sterk aan elkaar verbonden zijn. De tijd doet de liefde slijten, maar het is ook weer de liefde die als enige de tijd kan uitschakelen,’ aldus De Cloe.

Life is Beautiful gaat vanavond in Utrecht in première en is vanaf maandag te koop op DVD.