web analytics

Column; Kleren maken de kikker

Reacties zijn gesloten

Mijn eerste ‘echte’ première – dit keer niets als pers, maar als écht gewenste gast – is zondag. Afgelopen week viel de mooie uitnodiging  van Lemming Film voor Kikkerdril in de bus. Tot mijn schrik begint deze al om 10 uur ’s ochtends, maar dit is niet het grootste probleem: wat moet ik in hemelsnaam aan? Iets echt sjieks heb ik niet en er iets speciaal voor kopen wil ik niet. Als ik de uitnodiging verder lees valt me iets bijzonders op.  

 

 

In grote blauwe letters:  ‘dresscode; kom als kikker, vos, konijn of je eigen favoriete dier’. Ik begin te denken wat voor snoezige pakjes ik vroeger allemaal al eens heb aangehad. Ik was beer, tijger en marsmannetje, alhoewel je over de laatste kunt twijfelen of het een dier is. Ik ben alleen bang dat deze pakjes – die in het ouderlijk huis overigens vast nog ergens ‘in de grote koffer’ zitten – mij niet geheel meer zullen passen. En daarbij zijn de beer en de tijger niet eens mijn favoriete dier. Maar ja, welke dan wel? De kikker, de vos en het konijn hebben zo best hun momenten, maar ook deze komen niet in mijn topt 5 voor. De olifant misschien? Als hier al een pak van is, zul je hier toch met z’n tweeën in moeten. Zou misschien wel een goede manier zijn om iemand mee te smokkelen, maar ik betwijfel of ze erin trappen.

 

De hond is ook leuk, maar voor een gelegenheid als dit iets te gewoontjes. Van katten ben ik minder fan, hoewel ik er als kater ongetwijfeld ongelofelijk goed uit zal zien. Wat hebben we dan nog meer? De dolfijn (afgekeurd doordat het spuitgat zo’n rommeltje geeft), het paard (afgekeurd op dezelfde redenen als de olifant) of de pauw (afgekeurd doordat Jeroen de enige echte Pauw van Nederland is)? Moet ik dan maar een leuk pak gaan huren, of misschien zelf iets gaan maken? Ik weet het niet. Morgen eerst maar eens bellen wat ‘de anderen’ gaan doen, voordat ik daar als enige in hondenkostuum sta en de rest van de mensen als kat verkleed is. Nooit gedacht dat een première zo’n gedoe was …