web analytics

Geknipt #159: De Mantel der Liefde

Reacties zijn gesloten

Internet herbergt een schat aan (vergeten) materiaal. Niet alleen op Youtube staat het bol van de filmpjes uit of over films en televisie, ook in de archieven van de diverse omroepen en allerlei fansites is enorm veel audiovisueel materiaal te vinden. Omdat het vrijwel onmogelijk is om dit in uw eentje te ontdekken, presenteert NeerlandsFilmdoek de rubriek ‘Geknipt’, waarin we wekelijks een filmpje zullen selecteren. Vandaag een klassieke scène uit De Mantel der Liefde van Adriaan Ditvoorst.

Geknipt #159: De Mantel der Liefde

In 1978 maakte Adriaan Ditvoorst de hilarische zwarte komedie De Mantel der Liefde. Bovenstaand fragment is een sequentie uit een van de vele memorabele scènes uit de film. De Mantel der Liefde is een persiflage op de Tien Geboden, waarin Jezus aan Moses vraagt wat er nou eigenlijk is terecht gekomen van die Tien Geboden. De daarop volgende, op zichzelf staande, scènes zijn een spiegel van deze tijd waarin geweld, huichelarij en wreedheid hoogtij vieren.

Een gedachte over “Geknipt #159: De Mantel der Liefde

  1. Ten behoeve van verzamelaars van Nederlandse speelfilms:

    “De mantel der liefde” op video, zowel als op dvd verschenen. De dvd maakt deel uit van de Adriaan Ditvoorstbox. De video is uitgebracht in de reeks “Video Media” en kreeg als etiket “Erotiek”.

Reacties zijn gesloten.