web analytics

Column: ‘Super Saturday’ op Nederland 3

Reacties zijn gesloten

In de voetbalwereld is ‘Super Sunday‘ geen onbekend begrip, wij introduceren nu ‘Super Saturday’: Nederland 3 zendt vanavond vanaf 20.05 uur maarliefst drie Nederlandse speelfilms achter elkaar uit.

Verwonderlijk, want het aanbod aan Nederlandse films op televisie is sowieso al niet al te uitgebreid. En de paar films die worden uitgezonden, keren jaarlijks wel een of twee keer terug. Ook dit keer herbergt de programmering weinig verrassingen, maar voor de Nederlandse filmliefhebber wordt het een desalniettemin een leuke avond. De eerste ‘Super Saturday’ is immers een feit …

20.05 uur: Ellis in Glamourland
Romantische komedie met televisiester Linda de Mol in de hoofdrol. Om wat breder in de slappe was te zitten, volgt ze de inspirerende cursus ‘Hoe trouw ik een miljonair?’. Pieter Kramer, vooral bekend van de speelfilms Ja Zuster, Nee Zuster en Theo en Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium, maakte met Ellis in Glamourland een pretentieloze komedie, die wordt opgefleurd door enkele kleurrijke bijrollen. Onder andere Dynasty-ster Joan Collins maakt in de film haar opwachting.

21.45 uur: Amazones
Komedie met een zwart randje. Vier vrouwen van middelbare leeftijd besluiten een bank te overvallen om wat ruimer te kunnen leven. De politie zit hen echter op de hielen. Net als haar voorganger blinkt ook Amazones uit in pretentieloos vermaak. Met plezierige hoofdrollen voor Monique van de Ven, Susan Visser, Georgina Verbaan en Monic Hendrickx. 

http://www.youtube.com/watch?v=nLNl-XhjrS0&feature=watch-now-button&wide=1

23.30 uur: Off Screen
Was Amazones al iets serieuzer dan Ellis in Glamourland, Off Screen is dit helemaal. Te lachen valt er weinig in deze thriller van regisseur Pieter Kuijpers (Van God Los) die gebaseerd is op de gijzeling in de Rembrandttoren in maart 2012 door een 59-jarige man die een strijd voerde tegen Philips’ breedbeeldtelevisies. Kuijpers slaagt erin het verhaal – waarin fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen – even kundig als spannend te presenteren. Met goede hoofdrollen van Jan Decleir en Jeroen Krabbé.

Oh ja, en voor wie er geen genoeg van kan krijgen: zondagochtend om 9.00 uur zendt Nederland 3 ook nog eens de amusante jeugdfilm De Indiaan uit …