web analytics

Nederlands Film Festival van start!

Reacties zijn gesloten

Wie de afgelopen dagen door de Utrechtse binnenstad geslenterd heeft, handen in de zakken, hoofd naar beneden, zal ongetwijfeld geregeld raar gekeken hebben. Diverse witte kalveren sieren stoepen en straten op. Het Nederlands Film Festival staat op punt van beginnen.


Kalf
Naast deze witte kalveren op de grond, is de Nederlandse film plots ook vertegenwoordigd tegen muren, wanden en in de lucht. Grote posters, flyers en vlaggen schreeuwen om aandacht. De weg van De Neude tot de Stadsschouwburg staat volledig in het teken van hét feest rond de Nederlandse film(wereld): het Nederlands Film Festival. De Festivaltent is inmiddels zo goed als opgebouwd en het uitvergrote Gouden Kalf werd gisteren weer op het grasveld naast de schouwburg geplaatst.

Opening
In diezelfde schouwburg vindt vandaag de officiële opening plaats van het 29e Film Festival. Tramontana van regisseur Ramón Gieling fungeert dit jaar als openingsfilms. Een keuze die de nodige vraagtekens oproept, omdat de film Spaanstalig is, opgenomen is in Spanje en de cast louter uit Spanjaarden bestaat. Happy End van Frans Weisz, heden ten dage ongetwijfeld een van de nestoren van de Nederlandse film, was wellicht logischer geweest.

Tramontana viert in Utrecht haar wereldpremière. De film is in vijf zalen te zien. In Rembrandt (RE) 1, 2 en 3 start de vertoning om 18.45 uur, in City om 19.00 uur en in de Stadsschouwburg (SSU) begint de inloop van cast, crew en genodigden om 19.30 uur. De vertoningen zijn nagenoeg uitverkocht; laat het een mooie voorbode zijn voor een hopelijk succesvol en boeiend Nederlands Film Festival en een enthousiast bezoek aan Nederlandse films dit najaar.

Reacties zijn gesloten.