web analytics

Na het festival …

Reacties zijn gesloten

Na tien dagen onafgebroken middenin de Nederlandse film(wereld) te hebben gestaan, zal het best even wennen zijn de normale draad weer op te pakken. Niet getreurd, er komt nog een hoop moois aan de komende drie maanden.

Oktober
Hoewel september de festivalmaand was en hierdoor de maand van de Nederlandse film kan worden genoemd, doet oktober er weinig voor onder. Er gaan deze maand maar liefst  tien vaderlandse producties in première.

05-10 Bennie Stout
Sinterklaas is net als voorgaande jaren vroeg dit jaar. De goedheiligman is zowel in Johan Nijenhuis’ familiefilm Bennie Stout als in Sinterklaas en het Raadsel van 5 december te zien. Laatstgenoemde film is geregisseerd door Martijn van Nellestijn, die zijn Sinterklaastraditie van de laatste jaren voortzet met dit nieuwe avontuur.

13-10 All Stars 2: Old Stars
Na het succes van Gooische Vrouwen kon een echte ‘mannenfilm’ natuurlijk ook niet uitblijven. Na de succesvolle eerste film en drie seizoenen tellende serie, is All Stars 2: Old Stars een langverwacht vervolg. Voetballen kunnen ze nog steeds niet, en iets minder strak zitten ze ook in hun lichaam, maar de vriendschap is er niet minder om.

27-10 De Heineken Ontvoering
Een van de grootste films van het jaar, met de terugkeer van Rutger Hauer in de Nederlandse speelfilm. In een hoofdrol althans, want hij was recentelijk nog enkele minuten te zien in Black Butterflies en Bride Flight en hing met Georgina Verbaan aan de telefoon in Oogverblindend. Ook de langverwachte tweede bioscoopfilm van Maarten Treurniet (De Passievrucht).

Ook in première: Body Language, Times like deese, Razend, Patatje Oorlog, Lotus en Het Gangstermeisje.

November
Iets minder rustig, maar wel met de eerste Nederlandse 3D-film. Reinout Oerlemans’ epos Nova Zembla beleeft deze maand namelijk zijn première.

10-11 Onder Ons
Genomineerd voor één Gouden Kalf in Utrecht. Rifka Lodeizen maakt kans op het beeldje in de categorie Beste vrouwelijke bijrol. De film is het speelfilmdebuut van regisseur Marco van Geffen.

24-11 Nova Zembla 3D
De eerste lange Nederlandse 3D-film. Reinout Oerlemans pakt het in pas zijn tweede bioscoopfilm direct groots aan. Het verhaal zit in ieder geval vol met elementen die in 3D nóg grootser uit gaan zien: indrukwekkende locaties, meerdere vechtscènes en … Doutzen Kroes.

30-11 Dolfje Weerwolfje
Naar het gelijknamige boek van Paul van Loon. Geregisseerd door Joram Lürsen, dus dat zit wel snor.

Ook in première: Mocros.

December
We gaan rustig het jaar uit, maar wel met een miljoenenproductie. Rudolf van den Bergs Süskind gaat 2011 in ieder geval stijlvol afsluiten.

15-12 Süskind
Oorlogsdrama naar het waargebeurde verhaal rond Walter Süskind, die in de Tweede Wereldoorlog een dubbelspel speelde en hierbij het leven van vele kinderen redde. De teasertrailer belooft veel goeds.