web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 27-09

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 27-09
Het thema dat als rode draad door het Nederlands Film Festival loopt is ‘naakt’. Naast vertoningen van films die hiermee te maken hebben en een speciale focus op Sylvia Kristel, zijn er ook enkele exposities aan ‘naakt’ gewijd. Vanaf 10 uur bezoeken we daarom in KuuB de expositie ‘Chin up, Head down’ van Miek Uittenhout. Dit is een fantasierijke foto-expositie waarvoor tal van BN-ers de diepste krochten van hun ziel tonen. Gratis toegang van 10.00 tot 17.00 uur.

’s Middags schuiven we vervolgens om 14.00 uur aan in Rembrandt 2, waar een blok met korte films van afgelopen jaar wordt vertoond. Een klein anderhalf uur kijken we onder meer naar RoboticsRode Gordijnen, Voorbij en MUTE. Na afloop lopen we even naar het Festivalpaviljoen, waar we onder het genot van een drankje weer een aantal pitches meepakken tijdens The Pitch.

Na een hapje, al dan niet tijdens het aanschouwen van de onthulling van de Gouden Tegels, schuiven we om 18.00 uur in het festivalpaviljoen aan bij het HFM-interview met Gast van het Jaar Paula van der Oest (voertaal Engels). Anderhalf uur lang wordt de succesvolle regisseuse aan de tand gevoeld door Geoffrey MacNab. Om 19.45 wonen we in Rembrandt 2 vervolgens de publiekspremière van de nieuwe dramaserie De Prooi bij, waarna we de dag afsluiten met de talkshow in het festivalpaviljoen. Voor wie er dan nog geen genoeg van heeft; het nachtleven van Utrecht heeft genoeg leuks en moois te bieden …