web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 29-09

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 29-09
Na het Jodie Foster Experience-feestje van vannacht, beginnen we de dag morgen rustig met een blok met korte jeugdfilms om 12.00 uur in Rembrandt 3. Aansluitend nemen we nog een kijkje in het festivalpaviljoen, waar Rob Hillenbrink props uit binnen- en buitenlandse films tentoon stelt. Om 14.30 uur sluiten we aan bij ‘Een middag met Paula’. Anderhalf uur lang praat de Gast van het Jaar over alles wat met film en filmmaken te maken heeft. Om 16.30 uur verplaatsen we ons naar Louis Hartlooper Complex 2 om een blok met korte animatiefilms mee te pikken.

Voor wie ’s avonds geen films wil zien, biedt het festivalpaviljoen genoeg vertier. Naast het feit dat je tot sluitingstijd de eerder genoemde props kunt aanschouwen, worden om 20.30 uur de NFF Studenten Awards uitgereikt. Vrijwel aansluitend start vervolgens de talkshow (22.30 uur). In de bioscopen in Utrecht is echter ook genoeg moois te zien. Zo gaat om 19.30 uur in Rembrandt 1 Jorien van Nes’ A Long Story in première, draait in Wolff City 2 om 19.45 uur de klassieker Zus & Zo en brengt Wolff City 3 om zowel 20.00 als 22.15 uur enkele (korte) documentaires naar je toe.