web analytics

NFF ’13: De dag van morgen – 30-09

Reacties zijn gesloten

Tijdens het Nederlands Film Festival staat Utrecht anderhalve week lang stil bij alles wat de Nederlandse filmwereld te bieden heeft. In de dagelijkse rubriek ‘De dag van morgen’ stellen we voor u een interessant programma samen voor de aankomende dag.

De dag van morgen: 30-09
Na een lang weekend starten we maandag met de vertoning van twee nieuwe afleveringen uit de dramaserie Van God Los (12.30 uur, Louis Hartlooper Complex 2). Om 15.00 uur pikken we in zaal 4 van het Louis Hartlooper Complex Paula van der Oests De Trip van Teetje mee. Wie vervolgens zin heeft in meer experimentele cinema, kan om 17.15 uur terecht in Wolff City 2, alwaar Kees Brienens Dead Body Welcome staat geprogrammeerd.

’s Avonds zijn er diverse interessante films en events te bezoeken. Om 20.30 uur gaat in de Stadsschouwburg de nieuwe Kort!-reeks in première (tegelijkertijd eveneens in Wolff City 1). Een uur eerder start op het filmplein bij het festivalpaviljoen de interactieve lichtkunst voorstelling van Jan Willem Campmans, die ontdekte hoe hij met gekleurd licht mensen en gebouwen kon beschilderen. Noem het een virtuele bodypaint. Wie echter zin heeft in een klassieker, kan terecht in Wolff City 2, waar om 19.45 Van de Koele Meren des Doods begint.

Traditiegetrouw sluiten we de dag om 22.30 uur af met de talkshow in het festivalpaviljoen, maar wie maar geen genoeg kan krijgen van het filmkijken, kan ook nog terecht in bijvoorbeeld Wolff City 2 (waar twee nieuwe One Night Stand-films gepland staan) of in Louis Hartlooper Complex zaal 2 (waar afstudeerfilms te zien zijn).