web analytics

One Night Stand: vooruitblik Den Helder

Reacties zijn gesloten

Komende vrijdag wordt rond de klok van elf uur op Nederland 2 de One Night Stand Den Helder uitgezonden. De film van Jorien van Nes werd op het afgelopen Nederlands Film Festival bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. De jury sprak over Van Nes als een bijzonder talent: “Het overbrengen van grote en diepe gevoelens via de televisie vergt een bijzonder talent. Het publiek moet van meet af aan worden meegesleurd door een  pakkend verhaal, door de vertolking van de karakters en door een efficiënte regie. De jury heeft die kwaliteiten indringend teruggevonden in deze televisiefilm.”

 

 

Vooruitblik Den Helder
Den Helder is een film over een dag uit het leven van de broers Maarten en Emiel. Voor Maarten is het zijn laatste dag in de stad. Hij vertrekt de volgende ochtend voor langere tijd op missie met de Marine. Voor Emiel is het zijn eerste dag. Hij komt net vrij uit de gevangenis. De broers komen op die ene dag samen op de plek waar ze opgroeiden: Den Helder. Emiel en Maarten proberen beiden hun oude leven van zich af te schudden, maar kunnen dat niet voordat ze in het reine zijn gekomen met een geheim dat ze elk met zich meedragen.

 

 

 

Cast: o.a. Robert de Hoog als Maarten en Ward Weemhoff als Emiel
Scenario: Maartje Pompe van Meerdervoort
Regie: Jorien van Nes
Producent: IDTV Film

 

Jorien van Nes over Den Helder
“Den Helder
gaat over volwassen worden. Dat is vaak geen geleidelijk proces, maar gaat met horten en stoten. Maarten wil zich ontworstelen aan zijn ouders, aan het benauwende milieu waarin hij opgroeide, maar nog belangrijker: aan zijn broer. Emiel moet na zijn periode van gevangenschap zichzelf opnieuw uitvinden. Hij is ingehaald door de tijd,  zijn ex-vriendin en zijn broer. De film vertelt het verhaal vanuit de steeds wisselende perspectieven van de twee broers.”

 

Jorien van Nes maakte onder andere de Nieuwe Lola Leuk voor later (2005), In godsnaam (2000) en een aantal afleveringen van Waskracht! (1999/2000). 

 

Te zien: vrijdag 7 november, 22.45 uur, Nederland 2. 

 

Foto: Jaap Vrenegoor