web analytics

One Night Stand: vooruitblik Godenzoon

Reacties zijn gesloten

Afgelopen vrijdag werd de documentaire Rock ’n Roll Junkie over Herman Brood uitgezonden, deze week is het weer gewoon de beurt aan een One Night Stand film: Godenzoon van regisseuse Wolke Kluppell. De film vertelt het verhaal van de oer-Hollandse Freddy en zijn familie, die een levenloos bestaan leiden, maar plots wakker worden geschud door een uit de lucht vallende zwarte baby.

 

 

Vooruitblik Godenzoon
Freddy’s oude voetbaldromen liggen al jaren op de bodem van een grote kuil in de huiskamer, van waaruit de kapotte riolering hem als een open wond aangaapt. Zijn vrouw Elza is voornamelijk sikkeneurig en boos. Hun dochter Cornelia, een meisje met Downsyndroom, moet zich redden met nagenoeg geen aandacht en liefde. Dan komt er een kind uit de lucht vallen. Niet zomaar een kind, het is een prachtige, zwarte baby. Het is alsof het leven hen een tweede kans biedt. Als echter blijkt dat de jongen bij donderslag steeds 7 jaar ouder wordt, komt het gezin in een stroomversnelling terecht die beroep doet op ieders vermogen en onvermogen.

 

Cast: o.a. Bart Klever als Freddy en Wimie Wilhelm als Elza
Scenario: Neske Beks
Regie: Woke Kluppell
Producent: IJswater Films

 

 

Wolke Kluppell over Godenzoon
“De kans dat er een kind uit de lucht komt vallen is bijna net zo klein als dat je de hoofdprijs in de oudejaarsloterij zal winnen. Toch zijn er massa’s mensen die elk jaar weer zo’n lot kopen. Het is maar net waar je in wilt geloven. Godenzoon gaat over mensen die vastgeroest zitten in de kuil die ze voor zichzelf en elkaar gegraven hebben en die eindelijk weer in beweging komen door iets wat schijnbaar van buitenaf komt. Het verhaal speelt zich af in een herkenbare, eigen werkelijkheid, waarin realistisch gereageerd wordt op surrealistische gebeurtenissen.”

 

Wolke Kluppell maakte eerder onder andere de NPS singleplay Haar en de dansfilms Come Across (1995) en Tus Ojos Negros (2000). Zij regisseerde videoclips en deed werk voor VPRO’s Villa Achterwerk. Sinds 2002 is zij regiedocent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie.

 

Te zien: vrijdag 5 december, 22.50 uur, Nederland 2.   

 

2 gedachten over “One Night Stand: vooruitblik Godenzoon

 1. Beste mensen,
  Wie kan mij vertellen wie de muziek heeft gemaakt voot de film Godenzonen?
  kan dit nergens vinden.
  groet en alvast bedankt; Marcel.

 2. Van de aftiteling:

  Muziek – Keimpe de Jong.

  Groeten en fijne dagen,
  Guido

Reacties zijn gesloten.