web analytics

One Night Stand: vooruitblik Hou Holland schoon

Reacties zijn gesloten

Komende vrijdag is het alweer de beurt aan de zesde One Night Stand film van dit jaar. Hou Holland Schoon, geregisseerd door Arne Toonen, wordt rond de klok van elf uur uitgezonden op Nederland 2. De film probeert een zo realistisch mogelijk beeld te geven van de hedendaagse jeugd, ook al is die niet altijd even rooskleurig.

 

 

Vooruitblik Hou Holland schoon
Jesse en Harvey zijn vrienden die samen het kaartspel Knights of Twilight naspelen. Langzamerhand raakt Jesse betrokken bij een groep hardcore-jongeren waarin zijn broer Maik een leidersrol vervult. De vriendschap tussen Jesse en Harvey komt onder druk te staan wanneer de gemoederen oplopen, met fatale gevolgen.

 

Cast: o.a. Bob Offenberg als Jesse, Meshach Kumi als Harvey en Kevin de Wit als Maik
Scenario: Robert Jan Overeem
Regie: Arne Toonen
Producent: IDTV Film

 

 

 

Arne Toonen over Hou Holland Schoon
Hou Holland Schoon is een film over jongeren. Een film en een document, die een zo realistisch mogelijk beeld geeft over hoe jongeren vandaag de dag met elkaar communiceren, wat hun problemen zijn en hoe ze daarmee omgaan. Het is Jesses coming of age verhaal met een negatief einde. De moraal: door meelopen kom je nergens. Zijn naïviteit zorgt voor slachtoffers en maakt uiteindelijk hemzelf het grootste slachtoffer. Gedoemd zijn is erger dan de dood in drama.”

 

Na zijn studie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie regisseerde Arne Toonen vele commercials en videoclips voor onder anderen Brainpower en Freek de Jonge. Voor de regie van de interactive roleplaying game20 lives’ werd hij bekroond met diverse reclameprijzen, waaronder een zilveren lamp van de ADCN.

 

 

Te zien: vrijdag 12 december, 22.55 uur, Nederland 2.