web analytics

One Night Stand: vooruitblik Liefde, dank je wel

Reacties zijn gesloten

Komende vrijdag is het alweer de beurt aan de laatste One Night Stand film uit deze derde reeks. Aan Liefde, dank je wel van regisseur Danyael Sugawara, die momenteel zijn eerste lange speelfilm draait (Alles Stroomt), de eer om de reeks af te sluiten. 

 

 

Vooruitblik Liefde, dank je wel
De Nederlands-Marokkaanse Naïma en de Japanse Yuichi ontmoeten elkaar tijdens een vakantie in Casablanca. De elfjarigen worden verliefd en communiceren intuïtief, met hun hart, zoals kinderen dat kunnen. Wanneer ze elkaar als volwassenen weer zien, worden ze geconfronteerd met een nieuw probleem: ze verstaan elkaars taal niet. Naïma en Yuichi maken een lange wandeling door nachtelijk Amsterdam op zoek naar de juiste woorden. Ze vinden zichzelf en elkaar.

 

Cast: o.a. Kuta Kondo als Yuichi en Maryam Hassouni als Naïma
Scenario: Heleen Suèr
Regie: Danyael Sugawara
Producent: Pupkin Film

 

 

Danyael Sugawara over Liefde, dank je wel
“Op mijn twaalfde was ik op vakantie met mijn familie in Spanje. Ik werd daar verliefd op een Noors meisje. We spraken geen van beiden elkaars taal. Toch wisten we te communiceren en onze gevoelens te uiten. Toen we na de vakantie alleen maar brieven konden schrijven brokkelde het contact af. Ik denk dat de belangrijkste ingrediënten voor communicatie geduld en fantasie zijn, maar deze vervielen op het moment dat we elkaar niet meer fysiek konden zien en alles zwart op wit gezegd moest worden. Deze ervaring vormt het uitgangspunt voor Liefde, dank je wel.”

 

Danyael Sugawara (1975) sleepte met zijn eindexamenfilm The Quiet One op diverse festivals prijzen in de wacht. Naast commercials regisseerde hij de NPS Kort! Blondje (2006) en de Nieuwe Lola Landje (2007).

 

Te zien: vrijdag 9 januari, 22.50 uur, Nederland 2.