web analytics

One Night Stand: vooruitblik Minibar

Reacties zijn gesloten

Traditiegetrouw blikken we op maandag vooruit naar de One Night Stand film die op vrijdagavond wordt uitgezonden. Deze week is dat Minibar van Remco Packbiers, een liefdesdrama dat zich afspeelt rond de kerstdagen.

 

 

Vooruitblik Minibar
De Nederlandse Roman en de Duitse Hanna wonen sinds een paar jaar samen in Berlijn. Roman is Hanna naar Berlijn gevolgd toen ze daar een baan kreeg aangeboden. Samen proberen ze een nieuw leven op te bouwen. Waar Hanna een uitgesproken behoefte heeft aan warmte, bevestiging en bescherming, lijkt Roman zich steeds meer van haar, zichzelf en zijn omgeving te vervreemden. Halverwege november bespreken Roman en Hanna hoe ze de kerstdagen zullen doorbrengen. Omdat er bij de familie van Hanna geen plaats is voor de moeder van Roman, besluit hij kerst in z’n eentje in Berlijn te vieren. Minibar is een schets van een relatie, zich afspelend rond de kerstdagen.

 

Cast: o.a. Martijn Nieuwerf als Roman en Barbara Horvath als Hanna
Scenario: Remco Packbiers en David Lammers
Regie: Remco Packbiers
Producent: Pupkin Film

 

 

 

Remco Packbiers over Minibar
“Berlijn is de afgelopen jaren voor vele Europeanen een populaire stad geworden om te wonen. Ook ik ben er een aantal jaar geleden naar toe verhuisd. Ik wilde een film maken over een Nederlander in Berlijn. Een film waarin Nederlands en Duits door elkaar heen gesproken wordt zoals ik het zelf regelmatig meemaak. Een film in een stad zoals ik die ken, met de mensen die ik er ontmoet.”

 

Packbiers studeerde in 2001 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de essayistische documentaire Winterwonderwereld, een film over de vrijetijds- en beleveniscultuur gedurende de wintermaanden. Nog in datzelfde jaar maakte hij De Mars, een portret van een camping. In zijn nieuwe thuishaven Berlijn verzorgt hij muziek bij kunstmanifestaties, vaak in combinatie met video of spoken word. Minibar is zijn fictiedebuut. 

 

Te zien: vrijdag 19 december, 22.55 uur, Nederland 2.