web analytics

One Night Stand: vooruitblik Taxi 656

Reacties zijn gesloten

Komende vrijdag wordt op Nederland 2 alweer de derde One Night Stand film uitgezonden: Taxi 656. De film, geregisseerd door Saskia Diesing, is een tragikomische film over de worsteling met nieuwe levensfases en het loslaten van oude rolpatronen.  

 

Vooruitblik Taxi 656
Stukadoor Cor is een binnenvetter. Hij praat er dan ook niet over met zijn vrouw wanneer hij wordt afgekeurd en zich met frisse tegenzin laat omscholen tot taxichauffeur. Lydie, zijn vrouw, heeft het zelf ook niet makkelijk: haar zoon is zijn grote liefde achterna gereisd in het buitenland en laat niets meer van zich horen. Terwijl Cor langzaamaan een plekje op de taxi verovert en zijn zelfvertrouwen hervindt, voelt Lydie zich door de mannen in haar leven in de steek gelaten.

 

Cast: Alix Adams als Lydie en Fred Goessens als Cor.
Scenario: Eveline Verwoerd
Regie: Saskia Diesing
Producent: Pupkin Film

 

 

Saskia Diesing over Taxi 656
“We wilden een bescheiden tragikomische film maken over alledaagse mensen die op een punt in hun leven zijn gekomen waarbij ze gedwongen worden de relatie tot zichzelf, elkaar en de wereld opnieuw te definiëren. Onmacht bleek een belangrijk terugkerend thema; onmacht om oude rolpatronen en nieuwe levensfases met elkaar te verenigen en vooral de onmacht om erover te praten. De ontmoetingen in de taxi en de spanningen tussen de twee geliefden herinneren mij eraan dat we uiteindelijk allemaal met deze thema’s worstelen en dat het leven toch vooral een kwestie is van vallen en weer opstaan.”

 

Saskia Diesing werkte ruim zeven jaar voor de VPRO als maker, samensteller en eindredacteur van programma’s als Waskracht!, VPROVanavond en Het Geluk van Nederland. Op het gebied van fictie regisseerde ze de Nieuwe Lola Du. In de eerste reeks One Night Stands nam ze de regie van Nieuwe Schoenen op zich. Diesing is als docent verbonden aan de faculteit Kunst Media en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

Te zien: vrijdag 14 november, 22.50 uur, Nederland 2.

 

Foto: Dinand van der Wal

 

Een gedachte over “One Night Stand: vooruitblik Taxi 656

  1. nou weet ik nog niet hoe de film taxi is ontstaan??
    dat moetik weten voor een werkstuk nou ik kom er maar niet achter zeg ff en zet dat op deze site niet naar mijn hotmail die is kapot dus dankjee xx

Reacties zijn gesloten.