web analytics

Vooruitblik: Rotvos

Reacties zijn gesloten

In de documentaire Rotvos registreren Tijs Tinbergen en Jan Musch een gevecht tussen mens en vos. De film toont hoe ingewikkeld natuurbeheer in Nederland kan zijn.

Vooruitblik Rotvos
In Rotvos volgen filmmakers Tijs Tinbergen en Jan Musch een onderzoek naar vossen in Limburg. Met strikken en klemmen worden de vossen gevangen en vervolgens voorzien van een zender weer losgelaten, zodat men inzicht krijgt in hun territorium en fouragegedrag. Een soortgelijk onderzoek is opgezet in Waterland waar de vos de beschermde weidevogels zou bedreigen.

De camera registreert beelden van aangeknaagde prooien, de autopsie van een op mysterieuze wijze gestorven vos en het terugbrengen van een nest van zes tot twee jonkies.

Winnaar Gouden Kalf Beste lange documentaire 2009. Uit het juryrapport: “een zeer Nederlandse schildering van botsende belangen en onversneden passie”

Regie en Scenario: Tijs Tinbergen
Producent: Jan de Ruiter, Niek Koppen, Anja Cloosterman
Camera: Jan Musch
Montage: Jan Musch

Tijs Tinbergen
Samen met Jan Musch heeft Tijs Tinbergen een productiebedrijf: Musch & Tinbergen. Dit bedrijf produceert vooral documentaires over de natuur, zoals SpreeuwenWerk (1983), over het onderzoek aan spreeuwen op Schiermonnikoog en Bird documentary (2003), over de vogelrijkdom in Namibië.

Te zien vanaf: 11 maart.