web analytics

Vooruitblik: Ruta del Jaca

Reacties zijn gesloten

Een onverharde road-movie uit Peru, zo luidt de ondertitel.

Regie: Kris Kristinsson
Cast: Matt Lorenz, Sonia Morales, Pietro Sibille, Rosalinda Guerrero.
Scenario: Kris Kristinsson
Producent: Stienette Bosklopper voor Circe Films

Vooruitblik Ruta del Jaca
Dertiger Matt leest de brieven die zijn moeder schreef voor haar dood. Hij besluit het spoor van haar laatste reis door Peru te volgen, waarin zij op zoek was naar alternatieve behandelingen voor haar ongeneeslijke ziekte. Matt ondergaat tijdens zijn reis dezelfde traditionele rituelen als zijn ouders twintig jaar eerder.

Regisseur Kris Kristinsson
Kris Kristinsson (scenario, camera, regie, montage, productie) werkte jaren als technisch schrijver en vertaler in Japan. In 2001 belandde hij na een zwerftocht over de wereld in Huaraz, een stadje hoog in de Andes dat populair is bij bergbeklimmers. Samen met de bewoners besloot hij een film te maken. Hij had geen enkele ervaring. Om het project gefinancierd te krijgen boden lokale bedrijven hun diensten aan in ruil voor een link op de door Kristinsson in het leven geroepen site www.huaraz.com.

Acteur Matt Lorenz
Matt Lorenz studeerde filosofie, farsi, theater en nieuwe media in de Verenigde Staten. Hij kwam in contact met Kris Kristinsson toen hij als timmerman werkzaam was op het platteland in Japan. Hij woont en werkt momenteel in Brooklyn, New York.

Ruta del Jaca is te zien vanaf 5 november 2009.