web analytics

Telefilm 2009: vooruitblik Julia's Hart

Reacties zijn gesloten

Julia’s Hart is de één na laatste telefilm die je binnenkort op televisie kunt bewonderen. Peter de Baan stapt samen met partner in crime Beukenkamp dit keer van het vertrouwde paadje van het politieke drama af. Dus geen kronen, prinsen of prinsesjes, maar ‘gewoon’ een verhaal over een jongen die verliefd wordt op een meisje; een meisje met een hart.

 

 

 

Vooruitblik Julia’s Hart
Wanneer Julia bij Thomas in de straat komt wonen zijn de twee onafscheidelijk, ondanks enige tegenstand van Julia’s moeder. Hun band blijft sterk. Jaren later staan de twee op het punt een wereldreis te maken als Julia wordt aangereden door een vrachtwagen en in coma belandt. Wanneer ze sterft en haar hart wordt getransplanteerd, lijkt Thomas leven voorbij. Nooit meer Julia. Thomas ontdekt echter dat lichaamscellen nog steeds bewustzijn kunnen bevatten, zelfs als deze in een ander lichaam getransplanteerd zijn. Nu gaat Thomas op zoek naar het hart van Julia, zijn grote liefde.

 

Cast: Sanne den Hartogh als Thomas,  Willemijn Kressenhof als Julia, Koen Wouterse als David en Margo Dames als Lilian Staalmeester
Regie: Peter de Baan
Scenario: Ger Beukenkamp en Mirjam Oomkes
Producent: Frans van Gestel en Jeroen Beker

 

Sanne den Hartogh over sex met de comateuze Julia in Julia’s Hart
“Als idee vond ik dat vrij heftig. En het was ook niet leuk om te doen, nee. De scènes waarin zij in coma ligt, zijn opgenomen op de afdeling hartbewaking in een ziekenhuis. Maar daar lagen ook daadwerkelijk mensen, waarvan er ook nog wel eens familieleden voorbij liepen. Toen we de scène opnamen, konden de mensen die er werkten ook meegenieten. Dat vond ik wel een beetje gênant, ook al was het hartstikke nep natuurlijk. Maar dat Thomas dat op dat moment doet, kan ik me wel voorstellen. Vanuit het idee dat er bij hele heftige prikkels iets kan gebeuren in dat comateuze lichaam. Nogmaals, ik weet ook niet wat ik zou doen in zijn situatie. Als objectieve buitenstaander denk je; moet je dat nou wel doen? Maar in een andere situatie denk je daar misschien anders over of denk je helemaal niet meer en doe je het gewoon.” (website Telefilm)

 

Peter de Baan (1946) regisseerde vele televisie- en theaterproducties. Voor televisie onder meer De prins en het meisje, De kroon, Klem in de draaideur, Retour Den Haag en het acteerimprovisatie-programma De vloer op. Voor het theater onder meer Una giornata particulare, Billy, Jan Rap en z’n maat, Turks fruit, De scheepsjongens van Bontekoe en diverse voorstellingen van The Ashton Brothers. De Baan regisseerde verder voor het Holland Festival, Globe en Publiekstheater, was artistiek leider van het RoTheater en Sater en chef theaterwerkplaats De Balie.

 

Te zien op tv: 3 mei 2009, 20.15 uur, Nederland 2.
Lees hier meer over alle telefilms!