web analytics

Telefilm 2009: vooruitblik Witte Vis

Reacties zijn gesloten

In Witte Vis van regisseur Remy van Heugten (Willemspark) staan de twee visserszonen Hans en Stijn voor een onmogelijke opgave. Net als in Taartman spelen drugs een centrale rol.

 

 

 
Vooruitblik Witte Vis
Visserszonen Hans en Stijn nemen na de dood van hun vader zijn kotter over. Ze willen het familiebedrijf van een ondergang redden. Dit lijkt een onmogelijke opgave. Vlak voordat ze de hoop opgeven, vinden ze een grote hoeveelheid drugs in de netten. Het gaat niet goed met de visserij, de onderlinge relatie tussen de broers verloopt moeizaam en het schip is in slechte staat. Ondertussen neemt de financiële druk toe. Hopend op een goede vangst, varen ze nog één keer uit. De vangst is teleurstellend en de broers gaan al gauw huiswaarts. Wanneer ze voor de laatste keer de netten binnenhalen, vinden ze daarin een grote hoeveelheid drugs. Zitten ze nu in de problemen of is dit juist de kans om hun problemen voorgoed op te lossen?

 

Cast: Marcel Hensema als Hans, Mads Wittermans als Stijn, Peter Bolhuis als Joustra en Stefan de Walle als Peter
Scenario: Luuk van Bemmelen
Regie: Remy van Heugten
Producent: Jeroen Beker, Anton Smit en Frans van Gestel

 

Remy van Heugten over de hoofdcast
“In eerste instantie zochten we in een groep jonge acteurs. Maar het voelde niet goed. En na het afnemen van een aantal screentests besloten we toch voor een iets oudere cast te gaan. Enerzijds omdat het verhaal van Stijn daardoor net iets tragischer wordt. Een jongen van boven de dertig die nog steeds een beetje aanklooit en zijn leven niet op orde krijgt. Anderzijds vond ik het wel prettig om te werken met een cast met meer ervaring, omdat het mijn eerste lange film is. Toen we eenmaal besloten hadden omhoog te gaan met de leeftijd van de cast, kwam Marcel al snel ter sprake. En dat voelde direct goed.” (website Telefilm)

 

Regisseur Remy van Heugten werd op 12 februari 1976 geboren in Heerlen. Witte Vis is zijn eerste lange speelfilm. Eerder regisseerde hij onder andere afleveringen van de serie Willemspark (2007) en Spoorloos Verdwenen (2008).  

 

Te zien op tv: 26 april 2009, 20.15 uur, Nederland 2.
Lees hier meer over alle telefilms!