web analytics

Trailer-update komende films

Reacties zijn gesloten

In het najaar worden er traditiegetrouw veel Nederlandse films in de bioscopen uitgebracht. Na september en begin oktober (met onder meer Tirza, Lang &  Gelukkig en Schemer) is het de komende maanden nog de beurt aan onder andere Richting West, New Kids Turbo en … Sint.

28 oktober: Majesteit
Het is de derde dinsdag van september 2003. Bijna een jaar na het overlijden van Claus is Beatrix nog altijd rouwende. Ze raakt nog meer van slag als premier Balkenende op het laatste moment nog aanpassingen in de troonrede wil maken. Ze kan zich er niet in vinden, maar moet zich volgens de regels schikken. Het is het begin van een drama waarin Beatrix onzekerder wordt en reflecteert op haar leven.

De film werd geregisseerd door Peter de Baan, met in de hoofdrollen Carince Crutzen (Beatrix), Jeroen Willems (Prins Claus) en Gijs Naber (Prins Willem-Alexander). Jeroen Willems won op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor zijn vertolking van Prins Claus.

Preview Majesteit | Majesteit wordt ook roman

4 november: Vlees
De film draait om de slager, maar zeker ook om het jonge slagersmeisje. Alleen aan de buitenkant gaat het om een normale slagerij en een normale slager. Snel wordt duidelijk dat de slager leeft voor zijn duistere en seksuele fantasieën. En ook het slagersmeisje Roxy is niet helemaal onschuldig. In een fanatiek zelfonderzoek legt ze alles op video vast. De slager dringt door tot haar fantasie, maar op haar beurt dringt zij door in zijn hoofd.

Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs maken na Crepuscule hun tweede low-budget film in twee jaar tijd met Nellie Benner en Titus Muizelaar in de hoofdrol. De film ging in première tijdens het afgelopen Nederlands Film Festival.

Recensie Vlees

11 november: Sint
St. Niklas is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken.

Onder regie van Dick Maas spelen Huub Stapel, Bert Luppes en Egbert-Jan Weeber hoofdrollen in de nu al meest besproken Nederlandse film van het jaar. Alleen al alle ophef rond de poster van de film doet Nederland reikhalzend uitkijken naar het komende Sinterklaasfeest, dat dit jaar al op 11 november begint …

Sint in première in Muziektheater | Ophef poster Sint | Sinterklaas in de Nederlandse film

18 november: Richting West
Susan Visser schittert in een film die volledig op haar lijf geschreven is. Op haar fiets met kinderzitje haast Claire zich door de stad. Van haar opvliegende ex naar haar nieuwe wispelturige minnaar. Moeilijke mannen. In hoog tempo en van de ene stemming in de ander probeert ze de touwtjes in handen te houden en haar leven op de rails. De film werd geregisseerd door Nicole van Kilsdonk (Ochtendzwemmers, Zadelpijn).

Preview Richting West | Nicole van Kilsdonk over Richting West | Recensie Richting West

24 november Dik Trom
Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Dan verhuist Dik met zijn ouders naar Dunhoven, waar niemand zo dik is als Dik. Het mooiste meisje van Dunhoven is Lieve, zo vindt Dik, maar Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd.

Dik Trom is het speelfilmdebuut van regisseur Arne Toonen, die zich omringde met sterke acteurs als Marcel Musters en Eva van der Gucht. De titelrol wordt gespeeld door Michael Nierse, die eerder al te zien was in De Indiaan.

Hoofdrollen Dik Trom bekend | Dik Trom naar Batavia Stad

25 november: De Eetclub
Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…

Robert Jan Westdijk regisseerde onder meer Angela Schijf, Bracha van Doesburgh en Thom Hoffman voor de film naar het gelijknamige boek van Saskia Noort.

Saskia Noort is hot | Hoofdrollen De Eetclub bekend

1 december: Het Geheim
Nieuwe familiefilm van Alles is Liefde-regisseur Joram Lürsen. Het achtjarige jongetje Ben Stikker (Thor Braun) leert goochelen en is gefascineerd door de grote verdwijntruc. Wanneer zijn vriendinnetje Sylvie verdwijnt, sleurt hij zichzelf en zijn familie mee in een groot avontuur. Ben moet onderscheid zien te maken tussen illusie en realiteit. De hoofdrollen worden gespeeld door Thor Braun, Theo Maassen en Chantal Janzen.

Teaser Het Geheim | Opnames Het Geheim van start

9 december: New Kids Turbo
“Da hedde gij goed gedaan, KUT!” Na een succesvolle tv-serie maken de New Kids nu ook de bioscopen onveilig. De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids Turbo is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid.

Opnames New Kids in volle gang | Maassen en Teeuwen in New Kids

16 december: Loft
Loft gaat over vijf vrienden die in het geheim een appartement delen waarin ze hun minnaressen ontvangen. Als één van die vrouwen op een ochtend dood wordt aangetroffen lijkt het alsof geen van de vrienden er iets vanaf weet. Maar al snel slaat de stemming om en komen ze erachter dat ze elkaar toch minder goed kennen dan ze dachten. Remake van de gelijknamige Belgische versie uit 2008. Regisseuse Antoinette Beumer raakte, net als cameraman Danny Elsen, zwaargewond op de set, waarna Erik van Looy – die het origineel regisseerde – het stokje enkele scènes overnam.

Persconferentie Loft | Regisseuse Beumer zwaargewond | Opnames Loft afgerond

Voor een compleet bioscoopoverzicht klik hier.