web analytics

Vooruitblik: 22 mei

Reacties zijn gesloten

De Belgische filmwereld werd vier jaar geleden flink door elkaar geschud. Koen Mortiers regiedebuut Ex Drummer was een vervreemdende en wild gestileerde film over een obscuur punkbandje. Meningen waren verdeeld, maar niemand kon om het feit heen dat hier een regisseur met een eigen visie naar voren was getreden. Zijn nieuwste film, 22 mei, is serieuzer en ingetogener, maar dat betekent niet dat Mortier het rustig aan doet.

Vooruitblik 22 mei
Een beveiliger in een winkelcentrum is getuige van een bomaanslag. Samen met andere mensen probeert hij terug te halen wat er is gebeurd en denkt hij na over de aanloop naar de aanslag. Had hij het kunnen voorkomen als hij oplettender was geweest?

Cast: Sam Louwyck, Titus De Voogdt, Steffi Peeters, e.v.a.
Regie: Koen Mortier
Scenario: Koen Mortier
Producent: Koen Mortier & Eurydice Gysel

Over de regisseur
Koen Mortier maakte in 2007 zijn speelfilmdebuut met Ex Drummer, naar het gelijknamige boek van Herman Brusselmans. De absurdistische en vervreemdende film, die geen enkele vorm van subtiliteit of nuance laat zien, schoot sommige critici in het verkeerde keelgat. Maar een gedurfde eerste film was het zonder meer en dat bleef niet onopgemerkt. Ex Drummer werd een grote hit op festivals wereldwijd. De afgelopen twee jaar heeft Mortier aan het scenario van 22 mei gewerkt.

Te zien vanaf: 22 mei 2011.

Een gedachte over “Vooruitblik: 22 mei

  1. Pakkende trailer, ben benieuwd. Heb jammer genoeg ex drummer nog niet gezien

Reacties zijn gesloten.