web analytics

Vooruitblik: Adem

Reacties zijn gesloten


De Vlaamse film
Adem won vorig jaar de hoofdprijs op het filmfestival van Montréal. Het speelfilmdebuut van Hans van Nuffel was hiermee de tweede Belgische film ooit die de prijs ontving (de eerste was Ben X in 2007). Ook in Vlaanderen zelf was de film een groot succes, en vanaf 7 juli is Adem eindelijk ook in Nederland te zien.

Vooruitblik Adem
Tom heeft een erfelijke longziekte en brengt noodgedwongen een groot deel van zijn dagen door in het ziekenhuis. Hij weet dat hij met zijn aandoening geen lang leven zal hebben, maar probeert er het beste van te maken. In het ziekenhuis sluit hij vriendschap met verschillende mensen, waaronder iemand die net als hij op een donorlong wacht. Maar zo veel donors zijn er niet beschikbaar.

Cast: o.a. Stef Aerts, Wouter Henderickx, Marie Vinck, Anemone Valcke, e.v.a.
Regie: Hans van Nuffel
Scenario: Jean-Claude van Rijckeghem en Hans van Nuffel

Hans van Nuffel over de eerste draaidag
‘Onze eerste draaidag is er een om te onthouden. Beginnen om zes uur in de ochtend op het strand van Oostende. Temperaturen tot min acht. Een snijdende noordenwind. Sneeuw. Qua filmdoop kan dat tellen. De hele ploeg heeft skipakken, wollen mutsen en thermisch ondergoed aan. Warmtepleisters worden uitgedeeld. De acteurs moeten in kostuum en zijn het lichtst gekleed. Ze hebben fleece dekens om en Marie heeft zelfs een warmwaterkruik gesmokkeld in haar zwangere buik.’

‘Ondanks de Siberische omstandigheden blijven we mooi op schema en loopt er niets mis. Iedereen heeft er zin in. Voor mij is het een chaotische eerste dag. Ik krijg geen zicht over die ploeg van 45 man. Je leert ze immers niet allemaal op één dag kennen. En aangezien iedereen in dikke mutsen en sjaals gestoken zit, heb ik het later op de avond zelfs moeilijk om de mensen uit elkaar te houden.’ (Adem in zeven stappen, Hans van Nuffel, ademdefilm.be)

Over de regisseur
Hans van Nuffel (1981) volgde de Rits Erasmushogeschool Brussel. Hij werkt als assistent-regisseur, regisseur en editor.

Te zien vanaf: 7 juli 2011.

 

Reacties zijn gesloten.