web analytics

Vooruitblik: Alle Tijd

Reacties zijn gesloten

Na de teleurstellende actiekomedie Spion van Oranje (2009) waagt Paul de Leeuw zich in het speelfilmdebuut van Job Gosschalk (vooral bekend als casting-director) aan een meer gevoelige rol. Zal het publiek De Leeuw dit keer wel weer omarmen?

Vooruitblik Alle Tijd
Maarten en Molly hebben een hele bijzondere band met elkaar. Sinds het overlijden van hun ouders is Maarten verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn kleine zusje. Gesteund door zijn beste vriendin Reina heeft hij Molly groot gebracht tot een zelfverzekerde, jonge vrouw. Wél heeft Maarten zichzelf hiervoor compleet weggecijferd. Als Molly plotseling aankondigt dat ze gaat samenwonen, wordt hij geconfronteerd met het zogenaamde ‘lege-nest syndroom’. Zowel Maarten als Molly hebben de grootste moeite om te wennen aan hun nieuwe levensfase en raken steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken.

Cast: o.a. Paul de Leeuw als Maarten, Karina Smulders als Molly, Lineke Rijxman als Reina, e.v.a.
Scenario: Job Gosschalk
Regie: Job Gosschalk
Producent: Alain De Levita, Jos van der Linden, Job Gosschalk

Statement van Job Gosschalk
“Na bijna twintig jaar kwam er een einde aan mijn carrière als casting director. Heel geleidelijk was ik uit één van de leukste beroepen van de wereld gegroeid. En ik had het niet zien aankomen. Maar er was iets nieuws waar ik mijn ziel en zaligheid in kwijt kon; het bedenken van verhalen. Zo ontstonden o.a. Alles is Liefde, de remake van ’t Schaep met de 5 Pooten en Bloedverwanten. Als creatief producent ben ik nauw betrokken bij al deze producties, wat me met ontzettend veel plezier vervult.”

“Kort daarna werd ik benaderd om de regisseur te worden van de nieuwe Net 5 serie S1ngle. Alles viel ineens op zijn plek. Al mijn dromen van vroeger kwamen samen in nieuwe banen die ook nog eens goed met elkaar te combineren bleken te zijn. Toch bleef het gevoel dat ik nog steeds een beetje “aan de zijlijn” stond. Niet dat ik daar ontevreden over was, integendeel, maar ik bleef een onbestendig gevoel houden dat er nog iets was dat er uit moest. Terwijl ik dit schrijf, weet ik wat dat onbestendige gevoel was, want inmiddels is mijn eerste eigen speelfilm Alle Tijd een feit.”

Over de regisseur
Job Gosschalk (1967) volgde een jaar de acteursopleiding aan de Toneelschool Maastricht. Daarna was hij enige tijd werkzaam als regieassistent van Theu Boermans bij het toneelgezelschap de Trust. Vanuit die positie kwam hij als casting director bij Hans Kemna Casting te werken, het bedrijf dat hij in 2001 van Hans overnam en waar hij nog steeds mede-eigenaar van is.

In 2006 begon hij te produceren en stond aan de wieg van de succesvolle speelfilm Alles is Liefde (2007, Joram Lürsen). Met zijn productiebedrijf Kemna & Zonen coproduceerde hij vervolgens de Tv-series ´t Schaep met de Vijf Poten en de vervolgseries ´t Vrije Schaep en ´t Spaense Schaep, de serie Bloedverwanten, en de comedyserie Walhalla.

In 2008 maakte Job zijn regiedebuut bij de Tv-serie S1ngle, waarvan hij 25 afleveringen regisseerde. Alle Tijd is niet alleen zijn debuut als speelfilmregisseur, maar ook als scenarioschrijver.

Te zien vanaf: 14 april 2011.