web analytics

Vooruitblik: Alles stroomt

Reacties zijn gesloten

De nieuwe film van Anneke Blok, zo kunnen we Alles stroomt wel noemen. Ze won twee gouden kalveren en speelde dit jaar in Oorlogswinter (2008) en Coach (2009). In haar nieuwste film speelt ze een moeder wiens enige zoon op kamers gaat.

Vooruitblik Alles Stroomt
Damiaan (Wieger Windhorst) is geslaagd voor zijn eindexamen en verlaat zijn ouderlijk huis om op kamers te gaan. Zijn moeder (Anneke Blok) die hem na de dood van haar man alleen heeft opgevoed, komt een nieuwe liefde tegen, een binnenschipper. Als zij bij hem gaat wonen verandert alles; er is geen ouderlijk huis meer en moeder en zoon verliezen elkaar uit het oog.

Cast: Anneke Blok, Wieger Windhorst, Ronald Top, Lidewij Mahler, Marnie Blok
Regie: Danyael Sugawara
Scenario: Marieke van der Pol
Producent: Jeroen Beker, Frans van Gestel, Anton Smit

Regisseur Danyael Sugawara over Alles Stroomt
“Soms kunnen mensen die van elkaar houden elkaar veel pijn doen, zonder dat ze ervan bewust zijn. In Alles stroomt heeft de moeder een nieuwe liefde en de zoon beleeft dat alsof hij niet meer gewenst is. Met zijn reactie daarop straft hij de persoon van wie hij houdt. Dit is het hart van onze film. De complexe liefde tussen een moeder en een zoon die beiden een moment bereiken in hun leven waarop ze elkaar los moeten laten zonder elkaar los te laten.” “Toen ik mijn moeder het treatment liet lezen, was ze erg geraakt en geschrokken van hoe accuraat het verhaal over de moeder, dus over haar, was opgeschreven. Terwijl de verhaallijn over de moeder dicht bij de persoonlijke ervaringen van Marieke (de scriptschrijver, red.) ligt, is deze kennelijk toch universeel en op een emotioneel niveau voor vele moeders algemeen voelbaar, zo voelbaar dat mijn moeder dacht dat het letterlijk over haar ging.”

Over regisseur Danyael Sugawara
Na de opleiding Screen Writing van de New York University, studeerde Danyael Sugawara in 2004 af aan de Nederlandse Film & Televisie Academie in Amsterdam. In 2007 maakte hij de film Landje geschreven door Mieke de Jong. Hij regisserde de NPS Kort!-film Blondje (2006) en de One Night Stand Liefde, dank je wel (2008) Samen met Helena van der Meulen werkt hij nu aan de speelfilm Nordfjord, geproduceerd door Digna Sinke.

Over Anneke Blok
Blok studeerde aan de Academie voor Expressie in Kampen en de Toneelschool in Arnhem. Voor haar spel in Uw mening graag (1989), haar tweede film, won ze een Gouden Kalf. Ze speelde daarna onder andere in Kracht (1990), Bij nader inzien (1991), De Nieuwe Moeder (1996), Familie (2001), Het Paard van Sinterklaas (2005), Alles is Liefde (2007) en Tiramisu (2008). Voor de laatste film won ze tijdens het Nederlands Film Festival 2008 opnieuw een Gouden Kalf. Het afgelopen jaar was ze te zien in Oorlogswinter (2008) en Coach (2009).

Te zien vanaf: 8 oktober 2009. Op het Nederlands Film Festival gaat Alles stroomt in première op 24 september 2009.

Reacties zijn gesloten.