web analytics

Vooruitblik: Behind The Wall

Reacties zijn gesloten

De film Behind The Wall gaat komend weekend in première tijdens het 30ste Nederlands Filmfestival in Utrecht. De hoofdrolspeler in de korte film is Mimoun Oaïssa, die tijdens het filmfestival als jong en succesvol talent volop in de belangstelling staat

Vooruitblik Behind The Wall
Behind The Wall is een volledig dialoogloze korte film van regisseur Elbe Stevens met een sprookjesachtige sfeer. Een hardloper stuit midden in een bos op een metershoge, schijnbaar oneindige muur. Dan hoort hij geluiden vanaf de andere kant, door een klein houten deurtje. Haast obsessief probeert hij te ontdekken wat er achter de muur is, eerst via het kleine deurtje, later door er overheen te klimmen. Maar het is nog maar de vraag of wat hij vindt hem zal bevallen.

Stichting Limburg Film
De productie van de korte film werd gefaciliteerd door Stichting Limburg Film. Deze  stichting heeft zich het doel gesteld om een infrastructuur te kunnen bieden aan media en entertainment bedrijven die in Limburg opnames willen maken. Regisseur Elbe Stevens vertelt: “Behind The Wall is de eerste van een serie korte films die de komende tijd in Limburg opgenomen gaat worden en een goed voorbeeld van hoe regionaal talent met de gevestigde orde uit de Randstad kan samenwerken. Er begint hier een filmklimaat te ontstaan en dat is een geweldige kans voor de regio”.

Over de regisseur
Scenarioschrijver / regisseur Elbe Stevens (Roermond, 1968) werkte na zijn opleiding aan de kunstacademie St.Joost in Breda aan zowel commerciele, mainstream producties als experimentele, intieme projecten (co-scenarist Moordwijven, Penoza etc.) .

Te zien vanaf: 25 september, om 22.00 uur, wordt de film voor het eerst vertoond tijdens het Filmfestival in de CITY bioscoop. Aansluitend zal de film De Nobelprijswinnaar, regie Timo Veltkamp, vertoond worden. Separaat van de première in Utrecht wordt er binnenkort ook een  première in Maastricht gehouden. Daarna zal de film als voorfilm te zien zijn en op festivals in binnen- en buitenland vertoond worden.