web analytics

Vooruitblik: Bon Voyage (telefilm 2011)

Reacties zijn gesloten


Vanavond is het alweer de beurt aan de vierde telefilm van dit jaar:
Bon Voyage, van regisseuse Margien Rogaar (Maybe Sweden), wordt om 19.00 uur uitgezonden op Nederland 3.

Vooruitblik Bon Voyage
Het is eindelijk vakantie. Juist als de familie Verbeek wil afreizen naar zonnig Frankrijk komen ze er achter dat Opa Bob (77) zijn vergevorderde ziekte heeft verzwegen. Ze blijven thuis. Het is een zware klap voor de hele familie. Moeder Tine vindt het moeilijk om de situatie te accepteren en zoekt afleiding op andere plekken. Jasmijn (7) is vooral bezorgd om opa Bob. Ze bestookt hem met vragen over de dood. Jochem (12) is als enige blij dat ze thuis blijven. Hij verheugt zich op een vakantie met zijn beste vriend.

Cast: o.a. Anneke Blok, Hans Croiset en Reinoud Bussemaker
Scenario: Tijs van Marle
Regie: Margien Rogaar

Margien Rogaar over Bon Voyage
“Familieverbanden hebben me altijd al geïnteresseerd. In dit verhaal wordt een moeder weer een dochter. Je wilt gelijkwaardig zijn aan je ouders, maar dat lukt niet. Als je je laatste ouder verliest, lijkt me dat echt een schakelmoment. Je bent plotseling zelf de oudste generatie.” (Margien Rogaar in De Filmkrant)

Over de regisseuse
Margien Rogaar (1977) volgde de Nederlandse Film en Televisie Academie en maakte in 2006 de film Maybe Sweden, die nog een klein bioscooproulement kreeg. Ook regisseerde ze voor televisie de korte films Zucht, Over Vis & Revolutie en Au Cigogne!.

Te zien: zaterdag 29 januari, 19.00 uur, Nederland 3. 

8 gedachten over “Vooruitblik: Bon Voyage (telefilm 2011)

  1. Leuke en mooie film!
    Hoe heet die blonde jongen waarmee de oudste dochter veel optrok in de film?

  2. Zaterdagavond 29 januari 2011

    Heb net Bon Voyage gezien op t.v. Mooie film. O.a. de wisselwerking tussen dat kleine meisje en haar opa over wat “dood zijn” nu eigenlijk inhoudt boeide mij. Maar eigenlijk alle verwikkelingen tussen gezinsleden en anderen werden met groot inzicht, wijsheid en humor uiteengerafeld. Ik ben benieuwd naar andere / eerdere films van Margien Rogaar. Een grote vraag: van wie was de muziek? Tim Knol? Of een andere zanger die dezelfde sound heeft?

  3. ‘Traveling Fast’ staat trouwens ook op dat album. Big Blue Yonder (excelsior)

Reacties zijn gesloten.