web analytics

Vooruitblik: Briefgeheim (telefilm 2011)

Reacties zijn gesloten

Vanavond is het alweer de beurt aan de laatste telefilm van 2011: Briefgeheim van regisseuse Simone van Dusseldorp, vorig jaar al een succes in de bioscopen, is om 19.00 uur te zien op Nederland 3.

Vooruitblik Briefgeheim
De 11-jarige Eva heeft genoeg van de spanningen thuis. Ze wil haar ouders laten merken hoe ze zich voelt, en besluit om weg te lopen. Ze verstopt zich op de zolder van haar beste vrienden Jackie en Thomas. Maar als ze een geheime brief vindt en betrapt wordt in de tuin van buurman Brandsema, het hoofd van een criminele organisatie, neemt haar plan een onverwachte wending. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Terlouw.

Cast: o.a. Hanna Obbeek, Daan Schuurmans en Isabelle Stokkel
Regie: Simone van Dusseldorp
Scenario: Marco van Geffen, Anna van der Heide
Naar het boek van: Jan Terlouw

Simone van Dusseldorp over Briefgeheim
“Dertig jaar geleden was ‘Briefgeheim’ mijn favoriete boek. Ik herinner me nog hoe ik het boek in één nacht heb uitgelezen. Ik voelde me bevoorrecht dat ik dit verhaal mocht verfilmen. Wat me in het scenario aansprak was het genre van de film. De ingrediënten van Briefgeheim zijn een perfecte basis voor een spannende thriller. En echt spannende films voor kinderen worden in Nederland voor kinderen niet zo heel veel gemaakt en dat terwijl kinderen niets liever doen dan spannende verhalen beleven. In de jaren zeventig maakte bijvoorbeeld de jeugdserie Q&Q een onuitwisbare indruk op me. We hebben een film gemaakt waar ik trots op ben.”

Over de regisseuse
Simone van Dusseldorp (1967) volgde de Nederlandse Film en Televisie Academie. Ze maakt korte films, televisiedrama en speelfilms. In 2005 debuteerde ze in de bioscopen met de internationaal bekroonde film Diep. In 2009 regisseerde ze de jeugdfilm Kikkerdril, die bekroond werd met de Gouden Film.

Te zien: zaterdag 12 februari, 19.00 uur, Nederland 3.