web analytics

Vooruitblik: Club Zeus

Reacties zijn gesloten

David Verbeek, een van de jonge talenten van de Nederlandse cinema, kan de afgelopen jaren onmogelijk stil hebben gezeten. Nadat hij vorig jaar naar Cannes mocht met zijn dromerige R U There, is hij dit jaar opnieuw aanwezig met Full Contact. En tussen die twee films in maakte hij nog Club Zeus, die binnenkort in de bioscoop te zien is.

Vooruitblik Club Zeus
Het verhaal van Club Zeus speelt zich af in Shanghai en gaat over Leonardo, een professionele hostboy. Hij werkt in een club waar vrouwen heen komen om gezelschap, aandacht of liefde te krijgen. Op een dag staat Sly, ooit de bestverkopende hostboy, voor zijn deur om hem ervan te overtuigen dat hij moet stoppen. Sly besluit om nog één keer als host te werken om Leonardo uit te kopen.

Cast: Ray Zhao, Zheng Qi, Yan Li Ping, Fu Ran, e.v.a.
Regie en scenario: David Verbeek
Producent: Raymond van der Kaaij

Over de productie
De productie van Club Zeus kende een eigenzinnige aanpak, om het ‘momentum dat een creatief idee heeft zo snel mogelijk te benutten.’ Verbeek werkte met een ruwe versie van een scenario voor een korte, experimentele film en liet zijn acteurs veel improviseren. Vervolgens is het materiaal van de tien draaidagen op eigen initiatief gemonteerd als een lange speelfilm, waarop het Nederlands Fonds voor de Film besloot een aanvullende bijdrage te verlenen. Verbeek en zijn crew zijn er zo in geslaagd om in een korte tijd en met weinig middelen een volledige speelfilm te maken. De film ging in première op het International Film Festival Rotterdam, in het “Return of the Tiger”-programma.

Over de regisseur
David Verbeek (1980) studeerde Film, Fotografie en Filosofie aan de New School University in New York en volgde de regie-opleiding aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij debuteerde al tijdens zijn academietijd met de speelfilm Beat (2004).

Te zien vanaf: 9 juni 2011.