web analytics

Vooruitblik: Crimi Clowns

Reacties zijn gesloten

In België is de serie al enige tijd te zien, in Nederland moeten we nog tot eind deze maand wachten. Crimi Clowns, een Vlaams-Nederlandse co-productie, is een gitzwarte gangstercomedy.

Vooruitblik Crimi Clowns
Niet zo lang geleden stond Ronny Tersago aan de top als “Clown Norry”. Maar hij raakte aan lager wal na een veroordeling voor zedenfeiten met jonge meisjes. Om zijn riante levensstijl toch te blijven bekostigen, draait Ronny sindsdien overuren. Overdag entertaint hij met zijn clowns kinderfeestjes in de welstellende villawijken. Tijdens de nachtshift ruilen hij en zijn handlangers de clownspakken voor zwarte outfits en bivakmutsen. Dan gaan ze op strooptocht door winkelstraten en exclusieve villaʼs in de Belgische Noorderkempen en het Zuiden van Nederland. Ogenschijnlijk hebben ze geen scrupules. Tot de camera inzoomt op hun ziel …

Regie: Luk Wyns en Peter van Eyndt
Met: Johnny de Mol, Luk Wyns, Kim Klaver, Frank Aendenboom, e.v.a.

Luk Wyns over Crimi Clowns
“Heftig en tegelijk ook ontroerend en grappig. Ik heb met ‘Crimi clowns’ alle mogelijke emoties willen aanspreken. Net zoals ik dat jarenlang gedaan heb met mijn theatersolo’s. Maar bij televisie ligt dat nu eenmaal net iets moeilijker. Dat is een medium voor een breed publiek, dus je kan niet meteen je eigen ding doen. Maar rond mijn vijftigste heb ik voor mezelf beslist om toch eens iets te maken waarin ik voor de volle honderd procent mijn eigen zin kon doen.” (bron)

Johnny de Mol over de serie
“Ik zou het komende jaar in mijn agenda geschrapt hebben, het maakte niet uit wat het betaalde, want ik wou hier gewoon aan meedoen en ik zou zeer vereerd zijn als dat kon. Luk zei me toen dat hij nog wat dingen ging herschrijven, om mijn rol groter te maken. Er was dus niet veel nodig om mij te overtuigen. Ik mag in mijn handen wrijven dat ik hieraan mee mag doen.” (bron)

Crimi Clowns is vanaf 30 november wekelijks om 22.30 uur te zien op Veronica.