web analytics

Vooruitblik: De Bende van Oss

Reacties zijn gesloten


Woensdag 21 september opent De Bende van Oss van regisseur André van Duren het 31ste Nederlands Film Festival. De film, geproduceerd door veteraan Matthijs van Heijingen, vertelt het spannende misdaadverhaal rond de in de jaren dertig opererende Bende van Oss.

Vooruitblik De Bende van Oss
De misdaadfilm De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en vertelt het verhaal van Johanna van Heesch. De jonge en levenslustige Johanna is via haar man Ties verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de geweldadige Wim de Kuiper zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt en waar het laatste vooroorlogse kabinet over gestruikeld is.

Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt, ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry. Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord. De Bende van Oss is een verhaal over goed en fout, over macht en machteloosheid en over liefde en verraad …

Cast: o.a. Sylvia Hoeks, Matthias Schoenaerts en Frank Lammers
Regie: André van Duren
Scenario: Willem Wilmink
Producent: Matthijs van Heijningen

André van Duren over De Bende van Oss
“De Nederlandse films die zich afspelen in de jaren dertig zijn bijna altijd gezapig en gaan over kwajongens en boze veldwachters. Maar de ontzettende armoede in die tijd en de criminaliteit zijn nog nooit in een Nederlandse film getoond. Het werd eens tijd dat die periode zijn ware gezicht kreeg, want het was helemaal niet zo aangenaam en gezellig, het was zeer agressief.” (Nederlands Film Festival, setreportage De Bende van Oss)

Over de regisseur
André van Duren (1958) is een Nederlands regisseur van (televisie)films, series en commercials. Zijn bekendste film is Kees de Jongen (2003), naar het gelijknamige boek van Theo Thijssen. Eerder maakte Van Duren onder andere de films Mariken (2000) en Het Verhaal van Kees (1989). Daarnaast regisseerde hij (delen van) de televisieseries Pleidooi en Tijd van Leven.

Te zien vanaf: 29 september 2011. De film zal op 21 september het Nederlands Film Festival openen en nadien nog enkele malen te zien zijn op het festival.