web analytics

Vooruitblik: De gelukkige Huisvrouw

Reacties zijn gesloten

De debuutroman ‘De gelukkige Huisvrouw’ van Heleen van Royen ging inmiddels al ruim 300.000 keer over de toonbank. Nu is het afwachten of Antoinette Beumer een even succesvolle primeur krijgt. Na de documentaire See you in Vegas heeft ze voor haar eerste speelfilm de taak op zich genomen dit ironische drama naar het grote scherm te brengen.

Vooruitblik De gelukkige Huisvrouw
Lea en Harry zijn een gelukkig stel, maar alles slaat om als ze besluiten een baby te nemen. Lea heeft last van een postnatale depressie en belandt in een psychose. Ze wordt opgenomen in een inrichting, waar ze van een onverwerkt trauma af moet komen.

Cast: Carice van Houten, Waldemar Torenstra, Joke Tjalsma, Jaap Spijkers, e.v.a.
Regie: Antoinette Beumer
Scenario: Marnie Blok en Karin van Holst Pellekaan
Camera: Bert Pot
Producent: Hans de Weers en Reinout Oerlemans

Antoinette Beumer vergelijkt haar verfilming met Komt een Vrouw bij de Dokter
“Het heeft alles met schaalgrootte te maken. Van het boek ‘De gelukkige Huisvrouw’ zijn – hoewel een groot succes – ook minder exemplaren verkocht dan van Komt een vrouw bij de Dokter. Daarnaast hadden we bij het maken van De gelukkige Huisvrouw minder budget en minder opnamedagen. Waardoor het alleen daardoor al een heel ander soort film wordt. De enige overeenkomst is de hoofdrolspeelster en het feit dat het een boekverfilming is.”

“Ik wil al mijn films voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk maken. Dus ook deze. Vandaar dat we ook bekende namen als Carice van Houten en Waldemar Torenstra in een hoofdrol wilden, en dat is gelukt.”

Producent Hans de Weers over de film
“Het verhaal is zeer treffend omdat iedere vrouw, jong en oud, wel iets erin herkent. De schrijvers Marnie Blok en Karen van Holst Pellekaan hebben een goede prestatie geleverd door zo’n krachtig script af te leveren waar niet alleen de humor en ironie vanaf druipt, maar ook de onmacht en emotie duidelijk voelbaar is.”

“Na een documentaire en enkele series voor televisie debuteert Antoinette Beumer met deze film als speelfilmregisseur. Met haar gevoel voor humor en spelregie is dit project haar op het lijf geschreven. En Carice van Houten kan natuurlijk als geen ander deze kleurrijke rol van een vrouw die in een achtbaan van  emoties terecht is gekomen, neerzetten. Wij zijn er trots op om na Komt een Vrouw bij de Dokter weer een film met haar te mogen maken. Kortom, ik ben bijzonder blij met dit sterke vrouwenteam wat de film gaat maken!”

Te zien vanaf: 15 april 2010.

Reacties zijn gesloten.