web analytics

Vooruitblik: De Indiaan

Reacties zijn gesloten

Ineke Houtman maakte de afgelopen tien jaar furore als regisseur van de jeugdfilms Madelief en Polleke. De thriller Stille Nacht leek vijf jaar geleden voor een ommekeer te gaan zorgen, maar met de komische De Indiaan keert Houtman weer terug naar het type film waarmee ze groot is geworden.

 

 

Vooruitblik De Indiaan
De achtjarige Koos wil graag op zijn imposante, blonde vader lijken. Eenvoudig is dat echter niet, aangezien hij is geadopteerd uit Peru en dus klein en donker is. Dan ziet hij voor de supermarkt een Peruaanse jongen die vreemde muziek staat te maken. Zo komt hij erachter dat ook hij van oorsprong een indiaan is. Vanaf dat moment doet hij er alles aan om, ondanks zijn Hollandse ouders, een waarachtig indiaan te zijn.

 

Cast: Matthias den Besten als Koos, Bastiaan Ragas als Jaap en Angelique de Bruijne als Tjitske
Regie: Ineke Houtman
Scenario: Nynke Klompmaker
Producent: BosBros. en Lemming Film

 

Ineke Houtman over De Indiaan
“Toen Nynke (scenarioschrijfster, red.) me vertelde dat ze een film wilde schrijven over een geadopteerd Peruaans jongetje, genaamd Koos, dat dolgraag op zijn grote stoere blonde vader wil lijken was ik meteen enthousiast. Ik zag een ontroerende en avontuurlijke film voor me. Met een zoektocht op kinderlijk niveau. En een thema dat iedereen van elke leeftijd herkent: erbij willen horen.”

 

Producent Burny Bos over De Indiaan
“Regisseur Ineke Houtman heeft van De Indiaan niet alleen een spannende film gemaakt. Het is haar gelukt om de film ook een hart te geven. Ouders en kinderen zullen zich dan ook optimaal met de hoofdpersonen kunnen identificeren.”

 

Ineke Houtman (1956) studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde en volgde de Nederlandse Film en Televisie Academie, waar ze in 1981 afstudeerde. Madelief, krassen in het tafelblad, haar speelfilmdebuut, werd in 1999 bekroond met twee Gouden Kalveren. Komend najaar starten de opnamen van de muzikale speelfilm Mooi Leven.

 

Te zien vanaf: 9 augustus 2009.