web analytics

Vooruitblik: Dik Trom

Reacties zijn gesloten


Waarschijnlijk zullen tegenwoordig nog maar weinig kinderen hem kennen: Dik Trom, de dikkige jongen die tal van avonturen beleefde in de kinderboeken van C.Joh.Kievit, en later in een serie films van jeugdfilmer Henk van der Linden. Nu, bijna 120 jaar nadat het eerste boek uitkwam, is het gezette ventje opnieuw te zien. In een modern jasje, dat wel.

Vooruitblik Dik Trom
Dik Trom woont samen met zijn ouders in Dikkedam, een stad waar alleen maar dikke mensen wonen. Maar als ze verhuizen naar Dunhoven, zijn zij juist de enige met een buikje. Terwijl Dik geaccepteerd probeert te worden door de rest van het dorp, raakt hij ook nog verliefd.

Cast: Michael Nierse, Marcel Musters, Eva van der Gucht, Thijs Römer, e.v.a.
Regie: Arne Toonen
Scenario: Mischa Alexander, Wijo Koek en Luuk van Bemmelen
Producent: Hans de Weers, Erwin Godschalk en Reinout Oerlemans

Over de regisseur
Arne Toonen (1975) volgde de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en de Nederlandse Film en Televisie Academie te Amsterdam. Naast het regisseren van korte films, videoclips en commercials, deed hij één keer mee aan NPS-Kort!, de jaarlijkse reeks korte films die jonge filmmakers een kans geeft om te laten zien wat ze waard zijn. Zijn filmpje Val Dood! gaat over een man die tijdens een parachutesprong geconfronteerd wordt met de suïcidale neigingen van zijn instructeur. Ook regisseerde Toonen de One Night Stand Hou Holland schoon – over een jongen die zich laat meevoeren in de racistische gedachtes van zijn grote broer. Dik Trom is zijn eerste lange speelfilm. 

Te zien vanaf:
24 november 2010.