web analytics

Vooruitblik: Dolfje Weerwolfje

Reacties zijn gesloten

Nog geen jaar na de release van de innemende jeugdfilm Het Geheim, staat Joram Lürsens volgende film alweer klaar. De regisseur brengt Dolfje Weerwolfje naar het grote doek, een film naar de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon. De serie is inmiddels uitgegroeid tot dertien delen. Lürsen hield het bij het eerste deel.

Vooruitblik Dolfje Weerwolfje
Het is volle maan in de nacht dat Dolfje acht jaar wordt. Om klokslag twaalf uur groeien er opeens haren uit zijn lijf, worden zijn oren groter en zijn nagels scherper en langer: het lieve jongetje blijkt een weerwolf. Zijn grote broer Timmy helpt hem zijn geheim zo lang mogelijk verborgen te houden, maar zo makkelijk gaat dat niet.

Cast: Ole Kroes, Kim van Kooten, Remko Vrijdag, Maas Bronkhuyzen, e.v.a.
Regie: Joram Lürsen
Scenario: Tamara Bos
Producent: Burny Bos en Ruud van der Heyde

Over Joram Lürsen
In 1990 studeerde Joram Lürsen af aan de Filmacademie, waarna hij begon met een aantal televisieseries. Samen met Ben Sombogaart maakte hij in 1996 zijn regiedebuut, Mijn Franse Tante Gazeuse. Vervolgens duurde het nog acht jaar tot hij weer een volgende film, In Oranje, zou regisseren, die populair bleek op buitenlandse festivals. Maar zijn bekendste film kwam in 2007. Alles is Liefde trok 1,3 miljoen bezoekers naar de bioscoop en werd daarmee een van de best bezochte Nederlandse films aller tijden. Als klap op de vuurpijl kreeg de film de twee belangrijkste Gouden Kalveren (beste regie en beste film). De 48-jarige regisseur, die zich inmiddels lijkt te hebben gespecialiseerd in familiefilms, heeft met Dolfje Weerwolfje zijn zesde speelfilm gemaakt.