web analytics

Vooruitblik: First Mission

Reacties zijn gesloten

Boris Paval Conen maakte in 1998 het satirische Temmink: The Ultimate Fight. Er werd een toekomstbeeld geschetst waarin veroordeelde criminelen in arena’s tot de dood moesten vechten, live uitgezonden op televisie. Twaalf jaar na deze duidelijke kritiek op de verharding van de maatschappij komt de regisseur opnieuw met een geëngageerde film. First Mission laat het belang van ontwikkelingshulp in derdewereldlanden zien.

Vooruitblik First Mission
Tropenarts Marina (Anniek Pheifer) gaat op haar eerste missie naar Zuid-Amerika. Op een kleine post van International Frontline Doctors probeert ze samen met logistiek medewerker Barry (Tygo Gernandt) en projectleider Thijs (Mark Rietman) de plaatselijke bevolking te helpen. Vaak onder zware omstandigheden en met gevaar voor eigen leven.

Cast: Anniek Pheifer, Tygo Gernandt, Mark Rietman, Michiel Huisman, e.v.a.
Regie: Boris Paval Conen
Scenario: Barbara Jurgens
Camera: Danny Elsen
Muziek: Han Otten
Producent: Arnold Heslenfeld en Frans van Gestel

Barbara Jurgens over de uitdaging van het schrijven
“Nooit eerder ben ik zó emotioneel betrokken geraakt. Ik heb het gevoel dat ik met deze film écht iets te vertellen heb. Het moeilijkst was om op dit op een subtiele manier te doen. Het is niet alleen tegenslag en het is niet alleen geweldig. Het was een uitdaging om de balans tussen die twee vinden en de nuances en dilemma’s goed weer te geven.” (Barbara Jurgens, Interview Artsen zonder Grenzen 11-02-2010)

De regisseur
Boris Paval Conen (1968) studeerde af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij is actief als scenarioschrijver en regisseur van speelfilms en televisiedrama. Zo maakte hij de bejubelde dramaserie 9 Dagen van de Gier en enkele korte speelfilms. First Mission is na Temmink zijn tweede lange speelfilm.

Te zien vanaf: 25 maart 2010.

6 gedachten over “Vooruitblik: First Mission

  1. Leuk en aardig maar ontwikkelingssamenwerking is de kwaal die Afrika arm en dom houdt …

  2. Enjoy Poverty gezien van Renzo Martens? Die Afriken moeten zichzelf verkopen!

  3. In de trailer (er is nu trouwens een nieuwe trailer, zie op de site van de film http://www.firstmissiondefilm.nl) wel dezelfde muziek (beginmuziek komt btw ook voor in de trailer van Crusade in jeans), in de film zelf geloof ik niet.

  4. Vrij normaal dat er bestaande muziek gebruikt wordt voor trailers, in Hollywood gebeurt dat aan de lopende band!

Reacties zijn gesloten.