web analytics

Vooruitblik: Het Geheim van Mega Mindy

Reacties zijn gesloten

Een studio 100-film is inmiddels een begrip. De avonturen van Kabouter Plop en Piet Piraat zijn niet bepaald cinematografische hoogstandjes en vaak geen pretje voor ouders die met hun kinderen de film moeten uitzitten. Vorig jaar kwam er een verbetering met Anubis en het Pad der 7 Zonden. De verfilming van de populaire kinderserie trok vervolgens meer dan 560.000 bezoekers. Nu is er Het Geheim van Mega Mindy; wederom een verfilming van een kinderserie. Of deze het succes van Anubis gaat evenaren valt te betwijfelen

Vooruitblik Het Geheim van Mega Mindy
Mega Mindy is een superheldin die de politie te hulp schiet als problemen te groot worden. De topcriminelen van de wereld vinden dat dit maar eens afgelopen moet zijn en smeden een complot om voor eens en voor altijd van haar verlost te zijn. Onder leiding van Miss Volta (gespeeld door onze eigen Yolanthe Cabau van Kasbergen) proberen ze Mega Mindy uit haar tent te lokken en te verslaan met haar eigen wapens.

Mega Mindy is dus een superhelden-film voor kleine kinderen. De trailer ziet er redelijk uit en doet geloven dat het niveau van Kabouter Plop in ieder geval ontstegen wordt. Of daarmee een hoog bezoekersaantal gegarandeerd kan worden, is natuurlijk niet te zeggen.  De televisieversie van Mega Mindy kent in Nederland in ieder geval niet de populariteit die Het Huis Anubis heeft. De verfilming zal daarom in ons land waarschijnlijk een niemendalletje blijven.

Cast: Free Souffriau als Mega Mindy, Louis Talpe als Toby en Yolanthe Cabau van Kasbergen als Miss Volta
Regie: Matthias Temmermans
Scenario: Matthias Temmermans
Producent: Studio 100

Hoofdrolspeelster Free Soufriau over de opnames
“Het is heel leuk om te doen. We hebben een hele toffe ploeg en het verhaal is plezant. Maar we hebben een beetje tegenslag met het weer gehad, dus dat is niet zo fijn. Heel veel koude en lange dagen, maar op zich is het echt heel tof om te doen.”(Setverslag Belga, Youtube 26-06-2009)

Regisseur Matthias Temmermans is een vaste regisseur van Studio 100. Eerder maakte hij al onder andere de films Kabouter Plop en de Toverstaf (2003), Plop in de Stad (2006) en K3 en de Kattenprins (2007).

Te zien vanaf: 8 juli 2009.