web analytics

Vooruitblik: Isabelle

Reacties zijn gesloten

Regisseur Ben Sombogaart maakte de laatste jaren grootschalige films als Kruistocht in Spijkerbroek (2006) en Bride Flight (2008). Met Isabelle, naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo, maakt hij weer een meer intieme film.

Vooruitblik Isabelle
Wanneer de mismaakte kunstenares Jeanne (Tineke Caels), gedreven door jaloezie, de beeldschone actrice Isabelle (Halina Reijn) ontvoert, ontstaat tussen de twee vrouwen een bloedstollende psychologische strijd op leven en dood. Wat als je uiterlijk je levensloop bepaalt?

Een dorp in de Ardennen wordt opgeschrikt door de ontvoering van de mooie Hollandse filmster Isabelle, die daar op vakantie is met haar ouders. Na een maandenlange speurtocht is zij nog altijd niet gevonden. Langzaam verflauwt de belangstelling. Alleen Bernard (Wim Opbrouck), de dorpsonderwijzer, raakt door de ontvoering geobsedeerd.

Cast: o.a. Tineke Caels, Halina Reijn, Wim Opbrouck
Regie: Ben Sombogaart
Scenario: Marieke van der Pol
Producent: Frans van Gestel

Ben Sombogaart over het uiterlijk van ‘Jeanne’
“Twee maanden geleden draaiden we onze screentest. In Amsterdam. Ik had Rob Hillenbrink, die de special make-up doet, gezegd dat ik niet bij het aanbrengen van de applicaties op het gezicht van Tineke (die Jeanne speelt, red.) zou zijn. Ik wilde me laten verrassen. In de kantine werd ik op mijn schouder getikt en hoorde een zachte Vlaamse stem, Tineke. Toen ik me omdraaide schrok ik me dood: daar stond heel iemand anders. Een mij vaag bekend voorkomend mens met zo’n mismaakte kop dat ik even een andere kant op moest kijken.” (Nederlands Film Festival, column Ben Sombogaart)

Over de regisseur
Regisseur Ben Sombogaart (1947), veelvuldig Gouden Kalveren winnaar, genoot zijn opleiding aan de Nederlands Filmacademie. In de eerste jaren van zijn carrière regisseerde Sombogaart kinder- en jeugdfilms en -series zoals Mijn Vader woont in Rio (1989), Het Zakmes (1992) en Abeltje (1998). Met De Tweeling (2002) maakte hij zijn specifiek op het volwassen publiek gericht film. Naast een Gouden Kalf voor Beste Film werd De Tweeling genomineerd voor een Oscar. Recentelijk maakte hij o.a. De Storm (2009) en de telefilm Zieleman (2011).

Te zien vanaf: 22 september 2011.